SC Heerenveen biedt opening voor banneling Lurling

Reacties

Aanvaller Anthony Lurling (36) verruilt NAC Breda mogelijk voor SC Heerenveen. Club en speler zijn al enige dagen met elkaar in gesprek.

SC Heerenveen biedt opening voor banneling Lurling

Hoewel er nog geen akkoord is, is de kans groot dat hij de rest van het seizoen volmaakt in Friesland, waar hij tussen 1999 en 2002 ook al een succesvolle periode kende. Er zijn meer clubs die belangstelling hebben, waaronder ADO Den Haag.

De interesse van Heerenveen laat Lurling niet koud. 'Ik zou er om liegen als ik zeg: dit doet me niets', zegt hij tegen Voetbal International. 'Ik heb toch een mooie tijd gehad in SC Heerenveen. Het streelt mijn ego dat ze me graag willen. Het bevestigt mijn gevoel dat ik nog niet klaar ben met voetballen. We zijn nu in onderhandeling met elkaar om te kijken wat mogelijk is. Ik hoop dat er vanavond of uiterlijk morgen duidelijkheid is.'

Lurling leefde bij NAC in onmin met coach Nebojsa Gudelj. Die liet hem vorige week buiten de wedstrijdselectie voor het duel met AZ. De aanvaller weigerde vervolgens op de tribune plaats te nemen. Voor het duel met PEC Zwolle van dit weekeinde heeft NAC Lurling op de blessurelijst gezet. 

De Brabander speelt sinds het seizoen 2007/2008 in het Rat Verlegh-stadion. Hij was vrijwel altijd vaste waarde en miste nauwelijks een wedstrijd. Komende zaterdag, voorafgaand aan het duel met PEC, zou hij gehuldigd worden. Onlangs speelde hij tegen Ajax zijn 250ste wedstrijd voor NAC. Vanwege alle perikelen van de laatste weken besloot de Bredase club de festiviteiten evenwel tot nader order uit te stellen.  

Technisch directeur Hans Vonk van Heerenveen heeft inmiddels bevestigd dat zijn club de mogelijkheden van een (tijdelijke) terugkeer naar Friesland van de aanvaller serieus onderzoekt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.