Lukaku: 'Zou ontgoocheld zijn als ik geen basisplaats krijg'

Romelu Lukaku hoopt op een kans in het elftal van België door de blessure bij Christian Benteke, die vrijdag tijdens de cruciale WK-kwalificatiewedstrijd in en tegen Kroatië nog niet inzetbaar is voor de Rode Duivels.

Lukaku: 'Zou ontgoocheld zijn als ik geen basisplaats krijg'

Benteke kampt met een bekkenblessure. Aanvankelijk zou de aanvaller van Aston Villa vier tot zes weken uit de roulatie zijn en pas begin november op de velden terugkeren. Maar onderzoek van de Belgische voetbalbond (KBVB) heeft uitgewezen dat het WK-kwalificatieduel met Kroatië te vroeg komt, maar dat Benteke vier dagen later tegen Wales wél zijn entree kan maken.

Daardoor is Lukaku waarschijnlijk de vervanger van Benteke in Zagreb. 'Ik maakte bij Everton vier doelpunten in twee en een halve wedstrijd. Ik ben dus in vorm, maar het is de bondscoach (Marc Wilmots, red.) die kiest', aldus Benteke tegenover Sporza. 'Ik hoop dat ik mijn goeie vorm van bij Everton ook kan laten zien bij de Rode Duivels. Uiteraard zou ik ontgoocheld zijn als ik vrijdag geen basisplaats krijg, maar ik kan alleen maar mijn best doen.'

'Een aantal spelers is geblesseerd. Het is nu aan anderen om op te staan en hun kans te grijpen', vervolgde Lukaku. 'Ik hoop dat we vrijdag in Kroatië winnen én goed spelen. We hebben deze campagne nog niet verloren en dat moeten we zo houden. Dat ik tegen ervaren en stevige verdedigers zal moeten spelen, maakt me niet uit. Dat ben ik wel gewoon uit de Premier League. De Kroaten hebben misschien meer ervaring dan wij, maar wij hebben ook onze kwaliteiten.'

De twintigjarige Lukaku speelde tot dusver 22 interlands en scoorde daarin drie keer. De twee jaar oudere Benteke was zes keer trefzeker in zestien wedstrijden namens België.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen