Lambert volgt rentree Rode Duivel Benteke met argusogen

Aston Villa-coach Paul Lambert is ongerust over zijn aanvaller Christian Benteke. De Belgische spits kampte sinds de 1-0 zege op Norwich City van 21 september met een bekkenblessure, maar werd tóch opgeroepen voor De Rode Duivels. Lambert kan maar moeilijk leven met zijn aanstaande rentree bij de nationale ploeg.

Lambert volgt rentree Rode Duivel Benteke met argusogen

Aanvankelijk zou Benteke vier tot zes weken uit de roulatie zijn en mogelijk pas begin november op de velden terugkeren. Inmiddels heeft onderzoek van de Belgische voetbalbond uitgewezen dat het WK-kwalificatieduel van vrijdag met Kroatië te vroeg komt, maar dat Benteke vier dagen later tegen Wales wél zijn entree kan maken. België heeft vrijdag aan een punt voldoende om een WK-ticket af te dwingen.

'Ik begrijp het standpunt van de Belgen volkomen', stelt Lambert. 'Maar ik hoop dat ze ook respect opbrengen voor onze zienswijze. Natuurlijk zijn ze een punt weg van het grootste toernooi dat er is, maar in mijn ogen is Benteke nog niet helemaal wedstrijdfit.'

Goed gesprek
Vanwege de FIFA-reglementen kan Lambert niets doen aan het afstaan van Benteke. 'Maar ik vertrouw erop dat hij zelf het goede zal doen. Al zit hij natuurlijk wel een beetje tussen twee vuren in. Natuurlijk wil hij snel terugkeren, maar hij kan nu pas weer trainen. Ik heb een goed gesprek met hem gehad. Maar ik ben natuurlijk allesbehalve blij als hij geblesseerd terugkeert.'

Benteke is dé aanvalsleider van Aston Villa, waar ook Ron Vlaar, Karim El Ahmadi en Leandro Bacuna onder contract staan. In zijn vijf competitieduels scoorde de Belg vier keer en ook in de League Cup vond hij al het net.

Overigens zullen meer Engelse clubs de interlandperikelen met argusogen volgen. Zo trainde Tottenham Hotspur-middenvelder Moussa Dembélé dinsdag individueel bij de Belgen vanwege vermoeidheidsverschijnselen en ontstond er even paniek over een mogelijke enkelblessure van Kevin De Bruyne. 'Maar ik ben helemaal fit. Er is geen blessure', twitterde de middenvelder van Chelsea zelf.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen