Getarte Lukaku zint op wraak: 'Ongelijk Chelsea bewijzen'

De beste spits van Chelsea speelt dit seizoen op Goodison Park. Het was de afgelopen weken een in Engeland vaak gehoord commentaar over de verhuur van Romelu Lukaku door Chelsea aan Everton. De spits kan weinig met het compliment.

Getarte Lukaku zint op wraak: 'Ongelijk Chelsea bewijzen'

Lukaku verheugde zich na een uitstekend seizoen bij West Bromwich Albion op zijn doorbraak bij Chelsea. De spits had op huurbasis bij The Baggies zeventien keer gescoord in 35 wedstrijden en leek klaar voor het grote werk. Leek, want Chelsea-manager José Mourinho oordeelde anders en leende de nog altijd pas twintigjarige Belg uit aan Everton.

In gesprek met Het Nieuwsblad laat Lukaku zijn onvrede daarover doorschemeren. 'Ik kan daar niet veel aan doen. De trainer beslist en als speler moet je dat respecteren.' Lukaku is vastberaden om bij Everton aan te tonen dat hij niet onder doet voor Chelsea's spitsen Demba Ba, Samuel Eto'o en Fernando Torres. 'Ik kan alleen maar het tegendeel bewijzen door meer te scoren dan de spitsen die Chelsea heeft. Ik hoop dat ik met Everton hoger kan ein­digen dan Chelsea en meer scoor. We zullen op het einde van het seizoen zien wie de beste keuze maakte.’

Lukaku's op eerzucht gebaseerde missie verloopt tot dusver uitstekend. Hij maakte in drie competitieduels al vier doelpunten voor Everton. Daarmee doet hij het aanmerkelijk beter dan al zijn concurrenten bij Chelsea, want Ba, Eto'o en Torres wachten na zeven competitiewedstrijden nog op hun eerste treffer.

Geduld
Het geduld van Lukaku is niet oneindig, want hij heeft niet bij Chelsea getekend om keer op keer verhuurd te worden. 'Dat is nu al twee jaar aan de gang. Dan ga je wel vragen stellen.' Toch vertrouwt de ex-speler van Anderlecht erop dat hij Mourinho ooit van zijn kwaliteiten gaat overtuigen. 'Het enige wat ik kan doen, is goed spelen en veel scoren. En dan denk ik dat de mensen zullen opmerken dat ik een goede speler ben.'

De komende dagen richt Lukaku zich op het Belgische nationale elftal, waarmee hij in het kader van de WK-kwalificatiereeks opneemt tegen Kroatië (vrijdag) en Wales (dinsdag). België, dat bovenaan staat in Groep A, heeft in die wedstrijden plaatsing voor de eindronde in eigen hand.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen