Everton slaat slag met trio Barry, Lukaku en McCarthy

Everton heeft zich op de valreep versterkt met Romelu Lukaku (20, foto), Gareth Barry (32) en James McCarthy (22). Lukaku en Barry worden gehuurd van respectievelijk Chelsea en Manchester City, terwijl Wigan Athletic liefst vijftien miljoen euro ontving voor McCarthy.

Everton slaat slag met trio Barry, Lukaku en McCarthy

Daartegenover staat het vertrek van Marouane Fellaini (Manchester United) en Victor Anichebe (West Bromwich Albion). Voor de Belg ontvingen The Toffees liefst 32 miljoen euro, terwijl de transfersom van Anichebe kan oplopen tot zeven miljoen euro.

Lukaku is bij Everton de beoogde opvolger van Anichebe. De Belgische spits hoopt in Liverpool meer aan spelen toe te komen. Bij Chelsea was Lukaku allerminst gelukkig. Dit seizoen was het uitzicht op een basisplaats klein, helemaal na de komst van Samuel Eto'o. De Kameroener moest op Stamford Bridge de strijd al aangaan met Demba Ba en Fernando Torres voor een plaats in de spits.

Afgelopen voetbaljaargang werd de twintigjarige Lukaku ook al uitgeleend, toen aan West Bromwich Albion. De Belg speelde 35 competitiewedstrijden namens The Baggies, waar hij zeventien keer trefzeker was.

Barry en McCarthy moeten het vertrek van Fellaini naar United opvangen. Met de internationals van respectievelijk Engeland en Ierland heeft manager Roberto Martínez meer keuze op zijn middenveld. McCarthy speelde afgelopen seizoen al onder Martínez bij Wigan, met wie ze de FA Cup wonnen. Martínez haalde Antolín Alcaraz en Aroune Koné ook al op bij zijn oude club.

Op Goodison Park worden Barry, McCarthy en Lukaku ploeggenoot van John Heitinga. De 29-jarige verdediger kon dit seizoen nog niet op een basisplaats rekenen, maar vertrok vooralsnog nog niet uit de Engelse havenstad. Dat hij blijft is evenwel nog niet helemaal zeker, aangezien Turkse clubs nog tot 6 september spelers mogen aantrekken.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen