Eto'o verkiest hereniging met Mourinho boven Inter

Samuel Eto'o (32) heeft zijn gewilde transfer te pakken. De Kameroener tekende een eenjarig contract bij Chelsea, waar hij herenigd wordt met José Mourinho.

Eto'o verkiest hereniging met Mourinho boven Inter

Onder Mourinho beleefde de spits grote successen bij Internazionale. In 2010 won die ploeg, bij wie Wesley Sneijder de dirigent was, de Champions League. Dat was hem daarvoor ook al twee keer met Barcelona gelukt.

Volgens Engelse bronnen hoeft er geen transfersom betaald te worden. Wel gaat Eto'o flink in salaris achteruit. Bij het bezuinigende FC Anzhi, dat inmiddels al heel een elftal duurbetaalde verdetten de laan uit stuurde, verdiende hij twintig miljoen euro netto. Naar verluidt houdt hij daar in Londen negen miljoen euro van over. Ook bij zijn oude club Internazionale was Eto'o in beeld.

'Ik ben erom blij met deze transfer. Ik kan niet wachten om weer aan spelen te komen. Daarom was het ook geen moeilijke beslissing. Ik weet dat Chelsea veel kwaliteiten heeft. Bovendien is de keuze gemakkelijk omdat Mourinho er trainer is. Ik heb de kans met beide handen aangegrepen.'

Eto'o, die in het verleden ook uitkwam voor Real Madrid, Mallorca en Barcelona, zal op Stamford Bridge de concurrentie aan moeten gaan met Fernando Torres, Demba Ba en Romelu Lukaku.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen