Lukaku en Moses opgelucht door tijdelijk vertrek bij Chelsea

Kort voor het sluiten van de transfermarkt kozen Victor Moses en Romelu Lukaku eieren voor hun geld door op huurbasis bij Chelsea te vertrekken. Beide aanvallers vreesden in Londen op de tribune te belanden.

Lukaku en Moses opgelucht door tijdelijk vertrek bij Chelsea

Lukaku (foto) zag zijn kansen op speeltijd bij Chelsea enkele dagen voor het sluiten van de markt flink slinken. Terwijl The Blues ook Fernando Torres en Demba Ba al onder contract hadden, werd Samuel Eto’o nog aangetrokken. Dat terwijl Chelsea onder José Mourinho vrijwel altijd met maar één diepe spits speelt.

Een verhuurperiode aan Everton bood uitkomst. 'Het was maandagavond hectisch. Rond een uur of acht kreeg ik een paar telefoontjes van clubs. Ik heb voor Everton gekozen omdat me daar het beste kan ontwikkelen', reageert Lukaku tegenover Sporza. De 20-jarige Belg wilde niet bij Chelsea verpieteren. ‘Ik had een goed verlengstuk van vorig seizoen nodig’, verwijst Lukaku naar zijn succesvolle huurperiode bij West Bromwich Albion.

Ook Moses koos voor speeltijd. Hij kwam vorig seizoen al nauwelijks in actie en zag de concurrentie deze zomer verder toenemen door de komst van André Schürrle, Willian en Kevin De Bruyne (terug van verhuur). Moses vond onderdak bij Liverpool. 'Ik ben jong en volop in ontwikkeling. Ik wil gewoon voetballen', legt de 22-jarige Nigeriaan op de clubsite zijn beslissing uit. ‘Als je op deze leeftijd niet speelt kan dat funest zijn voor je ontwikkeling. Dit is een prachtig nieuw avontuur voor me.’

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen