Liverpool ziet toekomst zonnig in na komst talentvol trio

Na de komst van verdedigers Tiago Ilori (Sporting Lissabon), Mamadou Sakho (Paris Saint-Germain) en aanvaller Victor Moses, die op huurbasis overkomt van Chelsea, staat er bij Liverpool volgens algemeen directeur Ian Ayre 'een goede groep voor de toekomst'.

Liverpool ziet toekomst zonnig in na komst talentvol trio

Ayre is vooral blij met Sakho. 'Hij is een topverdediger en past goed bij de geweldige centrale verdedigers die we al hebben. Het is je moeilijk voor te stellen dat er iemand is die de plaats van Jamie Carragher in kan nemen, maar zijn komst voegt ervaring en kracht toe aan ons elftal. Het was een lastige transfer, maar ik ben erg blij dat we hem hebben kunnen vastleggen', prijst Ayre de 23-jarige Fransman, die Liverpool 23 miljoen euro kost.

In de Portugees Ilori (20) ziet Ayre vooral een aanwinst voor op de langere termijn. 'Hij is nog jong, heeft weliswaar al wat ervaring, maar moet daarin natuurlijk nog groeien. Hij biedt ons perspectief voor in de toekomst, maar kan ook zeker nu al een bijdrage leveren.'

Naast de twee verdedigers speelt ook Moses komend seizoen op Anfield. De 22-jarige Nigeriaan, die op meerdere posities voorin uit de voeten kan, hoefde dit seizoen onder manager José Mourinho bij Chelsea niet op al teveel speeltijd te rekenen.

Liverpool-manager Brendan Rogers heeft nu een prima mix van ervaring en talent tot zijn beschikking, vindt Ayre. 'Toen ik als kind naar Liverpool keek, draaide het er bij de club om om jong, onbekend talent binnen te halen en ze te ontwikkelen tot wereldspelers. Zolang we dat kunnen blijven doen, ziet de toekomst er goed uit.'

Eerder deze transferperiode versterkte Liverpool zich al met Luis Alberto (Sevilla), Iago Aspas (Celta de Vigo), Aly Cissokho (Olympique Lyon), Simon Mignolet (Sunderland) en Kolo Touré (Manchester City).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen