Liverpool 'klaar' na binnenhalen van nog drie spelers

Liverpool gaat op de slotdag van de transferperiode de selectie nog van een driedubbele kwaliteitsinjectie voorzien. Tijdens de topper tegen Manchester United zaten de drie aanwinsten op de tribune.

Liverpool 'klaar' na binnenhalen van nog drie spelers

Na afloop van het gewonnen topduel (1-0) bevestigde manager Brendan Rodgers dat Mamadou Sakho, Tiago Ilori en Victor Moses maandag gepresenteerd zullen worden. Sakho is een ijzersterke verdediger die voor negentien miljoen euro overkomt van Paris Saint-Germain. Ook de twintigjarige Portugees Ilori wordt gekocht, de centrale verdediger wordt overgenomen van Sporting Lissabon.

Moses verruimt de keuzes in aanvallend opzicht voor Rodgers. Hij wordt gehuurd van Chelsea. Eerder deze zomer legde Liverpool ook al Aly Cissokho (linksback), Simon Mignolet (doelman), Iago Aspas (vleugelaanvaller), Luis Alberto (middenvelder) en Kolo Touré (centrale verdediger) vast.

De aanwinsten zorgden er mede voor dat Liverpool met negen punten uit drie optredens koploper is. In alle drie de wedstrijden werd met 1-0 gewonnen door een goal van Daniel Sturridge. Luis Suarez zit bij Liverpool nog altijd zijn schorsing uit voor het bijten van Branislav Ivanovic (Chelsea) in het vorige seizoen.

Hoewel Rodgers aangaf klaar te zijn op de transfermarkt met de komst van het trio zijn er ook berichten dat Liverpool maandag ook Shay Given nog gaat aantrekken als reservedoelman. Hij staat momenteel onder contract bij Aston Villa.

Daniel Sturridge stormt na zijn winnende goal in de armen van Rodgers.
Daniel Sturridge stormt na zijn winnende goal in de armen van Rodgers.

Rodgers gaf na afloop op de zege op aartsrivaal Manchester United aan vooral blij te zijn met de prestaties van Daniel Sturridgde. De Noord-Ierse coach verklapte dat de Engelse spits eigenlijk kampt met een dijbeenblessure.

'Ik ben heel blij met mijn ploeg, maar ik was erg onder de indruk van het spel van Sturridge. Op zeventig procent is hij zelfs nog beter dan de meeste Premier League-spitsen', besloot Rodgers, die aangaf dat Glen Johnson onzeker is voor de WK-kwalificatieduels van Engeland met Moldavië en Oekraïne vanwege een enkelblessure.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen