Locadia helpt PSV aan moeizame overwinning op NEC

Reacties

Jürgen Locadia heeft PSV in de thuiswedstrijd tegen NEC voor nieuw puntenverlies behoed: 2-1. Na het geblesseerd uitvallen van Luuk de Jong schoot de 21-jarige spits de landskampioen een kwartier voor tijd langs de gepromoveerde Nijmegenaren, die desondanks duidelijk maakten dat er nog genoeg werk aan de winkel is voor PSV.

Locadia helpt PSV aan moeizame overwinning op NEC

Phillip Cocu riep zijn spelers vrijdag nog op constanter te worden en een hoger niveau te halen. 'Gezien de huidige situatie kunnen we geen verslapping veroorloven.' De start van de landskampioen beantwoordde niet bepaald aan dat voornemen. Jeroen Zoet ging al in de vierde minuut in de fout toen hij erg ver uit zijn doel kwam, een kwartier later liet Simon Poulsen zich te kijk zetten.

Anthony Limbombe en Marcel Ritzmaier straften die slippertjes niet af. Desondanks was NEC in het eerste half uur de gevaarlijkste ploeg in het Philips Stadion. De al vier competitieduels ongeslagen Nijmegenaren raakten via een kopbal van Rens van Eijden ook nog de paal, terwijl Ritzmaier uit een voorzet van Lucas Woudenberg, die alle ruimte kreeg, ook nog naast mikte.

Ook zonder te scoren drukte de van PSV gehuurde Oostenrijker zijn stempel op de wedstrijd, want na twintig minuten had hij De Jong dusdanig hard onderuit gehaald dat de PSV-aanvoerder tijdens de rust geblesseerd achterbleef in de kleedkamer. Niet geheel fit opende De Jong uit de rebound nog wel de score in de 38ste minuut, nadat Luciano Narsingh NEC-doelman Hannes Halldórsson nog op zijn weg vond.

Luuk de Jong duelleert met Christian Santos, maker van de 1-1, om de bal. Halverwege bleef de clubtopscorer achter in de kleedkamers. Marcel Ritzmaier mocht van geluk spreken dat hij slechts geel kreeg voor zijn overtreding op de PSV-aanvoerder.
Luuk de Jong duelleert met Christian Santos, maker van de 1-1, om de bal. Halverwege bleef de clubtopscorer achter in de kleedkamers. Marcel Ritzmaier mocht van geluk spreken dat hij slechts geel kreeg voor zijn overtreding op de PSV-aanvoerder.

PSV leek daarmee orde op zake te stellen, maar moest na ruim een uur opnieuw aan de bak omdat NEC dankzij een overtreding van Santiago Arias op Limbombe alsnog loon naar werken kreeg. Christian Santos schoot de daaropvolgende strafschop achter Zoet, die daarmee voor de vierde keer op rij zijn doel niet schoon hield. Bovendien gaf PSV net als tegen Heracles Almelo (1-2) en SC Cambuur (3-2) een voorsprong weg.

Het was aan Locadia te danken dat die tegengoal niet het vierde puntenverlies van het seizoen opleverde. Na het uitvallen van De Jong verhuisde de net als in het bekerduel met Cambuur in de basis begonnen aanvaller naar het centrum, waar hij na enkele gemiste kansen uiteindelijk bewees een waardig vervanger van de clubtopscorer te zijn. Uit een corner van Maxime Lestienne kopte hij raak: 2-1.

Locadia's vijfde seizoenstreffer - exact de helft van de productie van De Jong (tien) – zorgde er niet alleen voor dat PSV de vijfde thuiszege op rij boekte, maar ook dat de achterstand op koploper Ajax beperkt blijft tot vijf punten. De Eindhovenaren staan voorlopig vierde. Dat is vijf plaatsen hoger dan het NEC, dat met tien punten desondanks mag spreken van een goede start.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.