Liverpool zet opmars door dankzij primeur Markovic

Liverpool heeft een minimale overwinning (0-1) geboekt bij Sunderland en mag blijven hopen op plaatsing voor de Champions League.

De manier waarop Liverpool in de negende minuut de leiding nam in het Stadium of Light was gelukkig te noemen.Lazar Markovic (foto) kreeg de bal uit de kluts gelukkig mee, waarna hij doelman Costel Pantilimon door zijn benen passeerde: 0-1. Voor de twintigjarige Serviër was het zijn eerste doelpunt in de Premier League.

Vlak na rust zat het Liverpool opnieuw niet tegen toen Liam Bridcutt van scheidsrechter Craig Pawson vanwege een lichte overtreding zijn tweede geel en dus rood kreeg. Tegen een tiental van Sunderland kwam Liverpool vervolgens nauwelijks in gevaar, al ontsnapte doelman Simon Mignolet aan een tegentreffer toen een zwabberbal van Adam Johnson op de lat belandde. Liverpool blijft ondanks de zege achtste staan, maar is slechts vier punten verwijderd van de vierde plaats die aan het einde van het jaar recht geeft op een plek in de voorronde van de Champions League.

The Reds begonnen bijzonder matig aan het seizoen, werden uitgeschakeld in de groepsfase van de Champions League en raakten ver achterop in de competitie. Midden december werd echter de ommekeer ingezet. Manager Brendan Rodgers besloot te gaan spelen met drie verdedigers en in de laatste zeven competitieve duels (W5, G2) bleef Liverpool ongeslagen.

Gerrard
Toch kreeg de Engelse topclub ook een tegenvaller te verwerken. Aanvoerder Steven Gerrard, die aan het eind van het seizoen vertrekt naar LA Galaxy, moest door een blessure na de rust in de kleedkamer achterblijven. Daarnaast moest aanvaller Daniel Sturridge zijn rentree uitstellen. Waarschijnlijk kan de 25-jarige aanvaller volgende week wel aantreden in de uitwedstrijd tegen Aston Villa.