Liverpool herstelt zich in replay bij Plymouth van blamage

Liverpool heeft zich geplaatst voor de vierde ronde van het toernooi om de FA Cup. Na een blamerend gelijkspel in eigen huis werd in de replay het op het vierde niveau acterende Plymouth Argyle wel verslagen. Ook Southampton en Newcastle United bekeren door.

Plymouth Argyle – Liverpool 0-1
Na het gelijkspel van 8 januari trad de formatie van manager Jürgen Klopp ook in het weerzien met de League Two-club met een B-elftal aan. Zo behoorde Georginio Wijnaldum niet tot de selectie. Daniel Sturridge, Philippe Coutinho en Divock Origi waren wel van de partij.

De van blessureleed herstelde Braziliaan stond in de achttiende minuut aan de basis van de treffer die het voor Liverpool allemaal een stuk gemakkelijker maakte. Uit zijn corner kopte de eveneens weer herstelde Lucas Leiva, toch niet bepaald een goaltjesdief (zie tweet), binnen: 0-1.

Makkelijk had Liverpool het vervolgens niet, maar gewonnen werd er wel. Omdat een tweede stunt van Plymouth er niet in zat, Jake Jervis raakte nog wel de paal, stuit Liverpool in de volgende ronde in eigen huis op Wolverhampton Wanderers. Bij Liverpool gaat nu eerst het vizier op de thuiswedstrijd tegen hekkensluiter Swansea City van zaterdag. Origi zal met het slechtste gevoel van het veld gestapt zijn. Hij miste in de slotfase een strafschop.

Newcastle United - Birmingham City 3-1
Ook Newcastle United moest in een replay aan de bak. Het Championship-onderonsje met het Birmingham van Maikel Kieftenbeld werd nu wel in een zege omgezet. Al in de openingsfase opende Matt Ritchie uit een strafschop de score. Tien minuten voor rust zette Yoan Gouffran de thuisploeg, die zonder de geblesseerde Vurnon Anita aantrad, op een veilige marge. De aansluitingstreffer van David Cotterill bleek immers voor de statistieken en het slotakkoord was met de 3-1 voor Ritchie, waardoor Newcastle in de volgende ronde op bezoek mag bij Oxford United uit de League One.

Southampton - Norwich City 1-0
Southampton mag zich gaan opmaken voor een duel met Arsenal. Terwijl het treffen met Norwich lang op wederom een gelijke stand na negentig minuten leek af te stevenen, bracht Shane Long daar in extremis verandering in. Hij scoorde in de 92ste minuut, waardoor Cuco Martina en Jordy Clasie alsnog mochten juichen. Zij stonden bij The Saints, in tegenstelling tot de lichtgeblesseerde Virgil van Dijk, negentig minuten op het veld.