Jongste Liverpool ooit blameert zich tegen vierdedivisionist

Reacties

Plymouth Argyle heeft in het toernooi om de FA Cup voor een enorme stunt gezorgd door Liverpool op het eigen Anfield op een 0-0 gelijkspel te houden. De vierdedivisionist weigerde te capituleren op bezoek bij de nummer twee van de Premier League.

Jongste Liverpool ooit blameert zich tegen vierdedivisionist

Manager Jürgen Klopp stuurde het jongste basiselftal ooit het veld in bij Liverpool. Ten opzichte van het Premier League-duel met Sunderland verschenen er elf andere namen aan de aftrap, Georginio Wijnaldum zat op de reservebank. Selectiespelers Lucas Leiva, Divock Origi, Loris Karius en Alberto Moreno begonnen wel in de basis tegen de nummer twee van de League Two, het laagste profniveau van Engeland.

Plymouth was duidelijk met het mes tussen de tanden afgereisd naar Anfield. De bezoekers beten zich vast in de piepjonge thuisploeg, die ondanks een extreme hoeveelheid balbezit - ruim tachtig procent over de gehele eerste helft - maar weinig kansen creëerde.

Met het inbrengen van Adam Lallana, Daniel Sturridge en Roberto Firmino probeerde Klopp zijn ploeg - met een gemiddelde leeftijd van 21 jaar en 296 dagen - meer stootkracht te geven, maar verder dan een paar halve kansen kwam de nummer twee van de Premier League niet. Het nietige Plymouth hield stand en zorgde daarmee voor een enorme stunt.

De League Two-club sleepte er een replay uit en mag nu in eigen huis proberen achttienvoudig Engels kampioen uit te schakelen. Die wedstrijd is voor Plymouth sowieso al een cadeautje, vanwege de lucratieve tv-gelden in Engeland. Voor Liverpool is het extra duel uiterst onwelkom. Manager Klopp klaagde al meermaals over het overvolle programma van The Reds.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.