Mané van held naar schlemiel bij punten morsend Liverpool

Reacties

Liverpool is er maandag niet in geslaagd de klip Sunderland te omzeilen in de Premier League. De degradatiekandidaat sleepte dankzij twee benutte strafschoppen een 2-2 gelijkspel uit het vuur.

Mané van held naar schlemiel bij punten morsend Liverpool

Bijna 44 uur na de 1-0 zege op Manchester City trapte Liverpool af voor de uitwedstrijd tegen het kwakkelende Sunderland. In zijn vijftigste Premier League-duel voerde manager Jürgen Klopp van The Reds slechts één mutatie door in de basis. Daniel Sturridge loste de geblesseerde Jordan Henderson af, waardoor Adam Lallana op het middenveld belandde.

Sturridge was in de negentiende minuut verantwoordelijk voor de verdiende openingstreffer van de bezoekers. De aanvaller kopte raak nadat Dejan Lovren een schot zag mislukken. Vlak voor de 0-1 had Sunderland-doelman Vito Mannone nog fraai gered op een inzet van Sturridge. Liverpool kon slechts kort genieten van de voordelige marge. Ragnar Klavan stuitte in de ogen van arbiter Anthony Taylor op onreglementaire wijze Didier N'Dong in het strafschopgebied, waarna Jermain Defoe de toegekende strafschop verzilverde.

Defoe kwam daardoor op tien treffers in dit Premier League-seizoen, een mijlpaal die hij negen keer eerder bereikte. Alleen Alan Shearer, Wayne Rooney en Frank Lampard troffen ook minimaal tien keer doel in ten minste tien seizoenen. Liverpool was even de kluts kwijt na de gelijkmaker. Defoe kon zelfs zomaar alleen op Simon Mignolet afgaan na een fraaie pass van Adnan Januzaj. De routinier faalde en in de rebound had Fabio Borini geen succes.

Liverpool had liefst vijftien inzetten tussen de palen, het hoogste aantal dit Premier League-seizoen voor een uitspelende club.
Liverpool had liefst vijftien inzetten tussen de palen, het hoogste aantal dit Premier League-seizoen voor een uitspelende club.

Hoofdrol Mané
Na de hervatting nam Liverpool het heft weer in handen. De bezoekers leden echter veel te veel balverlies, waardoor een 'kansenregen' uitbleef. Sunderland kwam er af en toe gevaarlijk en claimde zelfs een strafschop wegens een handsbal van Emre Can. Dankzij Mané leek Liverpool toch drie punten over te houden aan de competitiewedstrijd. De aanvaller, die zich later deze week meldt bij de Senegalese nationale ploeg voor de strijd om de Afrika Cup, tikte de bal van dichtbij binnen. Mané was even later juist de schlemiel. Door zijn handsbal mocht Defoe nogmaals aanleggen voor een penalty en opnieuw maakte hij geen fout: 2-2. Een hels offensief bood Liverpool geen soelaas. Georginio Wijnaldum werd een kwartier voor tijd gewisseld. Divock Origi loste de Oranje-international af.

Nummer twee Liverpool naderde Chelsea door de halve uitglijder slechts tot op vijf in plaats van drie punten. De koploper gaat woensdag op bezoek bij Tottenham Hotspur. Sunderland blijft achttiende, een plek die aan het eind van de rit leidt tot degradatie.

Bekijk hier de stand in de Premier League

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.