Liverpool steggelt met FIFA bij Afrika Cup-soap rond Matip

Reacties

Liverpool heeft aan de FIFA nogmaals om duidelijkheid gevraagd over de situatie rond Joël Matip, die mogelijk een maand niet inzetbaar is. Reden is zijn afwezigheid op het toernooi om de Afrika Cup.

Liverpool steggelt met FIFA bij Afrika Cup-soap rond Matip

De 25-jarige verdediger speelde in september 2015 voor het laatst een interland voor Kameroen en liet vervolgens meermaals weten niet uit te willen komen voor zijn land. Desondanks deed bondscoach Hugo Broos tevergeefs pogingen om Matip aan zijn Afrika Cup-selectie toe te voegen. Tenzij Kameroen de oproep intrekt en vrijstelling geeft, moet de mandekker op basis van het FIFA-reglement bij Liverpool toekijken in de periode dat hij vrij gegeven had moet worden voor interlands. Dat heeft een woordvoerder van de wereldvoetbalbond tegenover The Guardian bevestigd.

Liverpool-manager Jürgen Klopp heeft zijn beklag al gedaan. 'Het is een behoorlijk lastige en frustrerende situatie om eerlijk te zijn. We kunnen niet eeuwig wachten. Woensdag hebben we een volgende wedstrijd en daarna volgen de duels elkaar snel op', zei de Duitser na het 1-1 gelijkspel tegen Manchester United.

Liverpool speelt woensdagavond een uitwedstrijd tegen Plymouth in het FA Cup-toernooi. Volgens The Liverpool Echo gaat Klopp dan zeer waarschijnlijk een beroep doen op Matip en wil de club het risico op een schorsing of boete nemen. Liverpool denkt het gelijk aan zijn zijde te hebben.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.