Leverkusen, Monaco en Zenit knokken om pole-position

Reacties

De spanning in Groep C van de Champions League is groot. Dat beseffen ook de trainers van Zenit Sint-Petersburg en AS Monaco, terwijl het al gekwalificeerde Bayer Leverkusen dinsdagavond de koppositie moet zien vast te houden.

Leverkusen, Monaco en Zenit knokken om pole-position

De Duitsers leiden de dans in Groep C met negen punten en zijn al zeker van de volgende ronde, AS Monaco volgt op acht, terwijl Zenit met zeven punten ook nog volop meedoet. Leverkusen gaat op bezoek bij hekkensluiter Benfica (vier punten), terwijl de Monegasken het in Frankrijk gaan opnemen tegen de koploper van Rusland. Drie ploegen kunnen dus nog de koppositie veroveren.

'We hebben geen keuze: we moeten winnen', weet Zenit-trainer André Villas-Boas (foto) dan ook. Bij een gelijkspel behoudt Monaco de voorsprong van een punt en moeten de Russen verder in de Europa League. 'Monaco is een lepe ploeg, een team dat erg goed om kan gaan met dit soort wedstrijden', is de Portugees op zijn hoede. 'Wij moeten gecontroleerd aanvallen en zeker niet in het mes lopen.'

Aan de andere kant weet zijn Monaco-collega Leonardo Jardim dat de situatie voor zijn ploeg er wat rooskleuriger uitziet. 'Kwalificeren is het enige wat telt. Dinsdag krijgen we de kans om dat te bewerkstelligen. Als dat lukt is dat een prachtige prestatie voor de club, de fans en de Franse voetbal. Het gebeurt niet vaak dat er twee Franse clubs doorstoten naar de volgende ronde', verwijst hij naar Paris Saint-Germain, dat zich in de poule van Ajax wist te plaatsen.

De beste papieren voor de groepswinst zijn evenwel voor Bayer Leverkusen. Die ploeg staat bovenaan en reist af naar Portugal. 'We hebben tegen Monaco in de vorige wedstrijd verzuimd de koppositie al veilig te stellen, nu zijn we op en top gemotiveerd', laat Leverkusen-directeur Michael Schade weten. 'Maar mochten we als tweede eindigen, gaan we echt niet aan onszelf twijfelen', verzekerde hij.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.