Groep C: Leverkusen hard op weg naar overwintering

Bayer Leverkusen boekte in Rusland een knappe 1-2 overwinning op Zenit-Sint Petersburg, dat voor rust enkele grote kansen liet liggen. Door de zege zet Leverkusen een grote stap richting de laatste zestien van de Champions League.

Leverkusen had Zenit twee weken geleden in eigen huis nog met 2-0 klop gegeven, maar in Rusland waren de rollen aanvankelijk omgekeerd. Zenit denderde in de eerste helft over Die Werkself heen en deed zichzelf tekort door niet te scoren.

Zenit kreeg daartoe enkele uitstekende kansen. Alexander Kerzhakov verscheen in de eerste helft twee keer vrij voor doelman Bernd Leno, maar die laatste kwam beide keren als winnaar uit de strijd. Ook Hulk was bijna trefzeker, zijn als voorzet bedoelde vrije trap strandde op de paal.

Na rust manifesteerde Leverkusen zich meer en kwam het in de 69ste minuut op voorsprong. Heung-Min Son schoot vanaf ruim 25 meter raak met een vlammende knal. Drie minuten later namen de Duitsers verder afstand. Weer was Son het feestvarken. Hij rondde af na een steekpass van Stephan Kiessling. Zenit maakte het nog spannend, want Salomón Rondon tekende in de 89ste minuut voor 2-1. Verder dan dat kwam de thuisploeg niet.

Door de uitoverwinning zet Leverkusen een grote stap richting de volgende ronde. Na vier duels bezit de club negen punten, waarmee het koploper is in Groep C. AS Monaco (vijf punten), Zenit (vier) en Benfica (één) volgen. Om 20.45 uur nemen Monaco en Benfica het tegen elkaar op in Lissabon.