Levante toeschouwer bij galavoorstelling jubilaris Messi

Lionel Messi heeft op passende wijze zijn mijlpaal bij Barcelona gevierd. Levante boog het hoofd in Camp Nou door weer een hattrick van de Argentijnse geweldenaar (5-0).

In de 42ste minuut liet Messi zien ook een gewoon mens te zijn die grote kansen kan missen. Van dichtbij schoot de Argentijn de bal hoog over. Maar hij demonstreerde in zijn vijfhonderdste wedstrijd voor Barcelona waarom hij alle lof wordt toegezwaaid. Levante kon niet anders dan aanschouwen hoe Messi de hoofdrol vervulde op zijn eigen feestje. De teller staat nu op 419 doelpunten.

Na een assist op de openingstreffer van Neymar voerde de Argentijn eigenhandig de productie op. Onder toeziend oog van PSV-trainer Phillip Cocu leverde hij zijn 31ste hattrick af, waarvan 23 in de Primera División. Met zijn 37 doelpunten dit seizoen heeft hij weer een streepje voor op zijn Real Madrid-rivaal Cristiano Ronaldo (36).

Op aangeven van Bartra begon het Messi-feestje in de 38ste minuut, en via de 3-0 dankzij voorbereidend werk van Pedro eindigde het productieve half uur met een benutte strafschop. Messi mocht vanaf elf meter aanleggen na een valpartij van Neymar. Het laatste wapenfeit was van Luis Suarez, die met een doeltreffende omhaal de mooie zondag van Barcelona passend afsloot.

Door de elfde zege op rij is Barcelona weer op een punt gekomen van Real Madrid, dat zaterdag met 2-0 had gewonnen van Deportivo la Coruña.