Messi scherpt recordreeks in Camp Nou verder aan

Reacties

Lionel Messi kwam woensdagavond in de bekerontmoeting met Villarreal (3-1 zege) opnieuw tot scoren in een thuisduel van Barcelona. De Argentijnse aanvaller is bezig aan een ongekende reeks in Camp Nou.

Messi scherpt recordreeks in Camp Nou verder aan

Messi kwam door zijn doelpunt tegen Villarreal voor het negende thuisduel op rij tot scoren voor Barcelona, met afstand zijn beste scorereeks ooit in de thuishaven Camp Nou. De doelpuntenreeks ging van start op 22 november 2014 in het duel met Sevilla (5-1), waarin de aanvaller met drie goals het historische doelpuntenrecord van Telmo Zarra verbeterde.

Daarna volgden ook doelpunten in de thuisduels met achtereenvolgens Espanyol (5-1, drie goals), Paris Saint-Germain (3-1, één), Córdoba (5-0, twee), Elche (5-0, één), Atlético Madrid (3-1 en 1-0, tweemaal één goal) en Villarreal (3-2 en 3-1, tweemaal één goal).

We moeten terug naar 1 november 2014 (103 dagen geleden) om te zien wanneer Messi voor het laatst zonder treffer bleef in Camp Nou. Dat betrof het competitieduel met Celta de Vigo, dat de Catalanen verrassend met 1-0 verloren. In de negen thuiswedstrijden die daarna volgden maakte de Argentijn veertien goals en was hij ook nog eens goed voor vier assists.

De reeks van negen thuisduels met minstens één doelpunt is een aanscherping van een persoonlijk record van Messi. Dat stond op zes thuisduels op rij met telkens minimaal één treffer, een serie die hij tussen 2011 en 2013 in totaal drie keer neerzette.

Messi heeft nu door zijn doelpunt tegen Villareal voor het zevende seizoen op rij minstens twintig keer gescoord in officiële duels in Camp Nou, iets wat geen enkele andere Barcelona-speler hem kan nazeggen. Tussen de seizoenen 2009/10 en 2013/14 kwam de smaakmaker achtereenvolgens tot 26, 30, 46, 28 en 24 treffers voor eigen publiek.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.