Lestienne en Narsingh staan voor rentree bij PSV

Reacties

PSV gunt Maxime Lestienne mogelijk zaterdag tegen PEC Zwolle (19.45 uur) zijn eerste speelminuten sinds september. De Belg maakt deel uit van de twintigkoppige voorselectie van de Eindhovenaren.

Lestienne en Narsingh staan voor rentree bij PSV

Lestienne (foto) speelde op 30 september voor het laatst mee met PSV, toen hij twee keer scoorde in het met 3-2 verloren duel tegen CSKA Moskou in de Champions League. Daarna werd de buitenspeler getroffen door een familiedrama; in korte tijd verloor hij zijn beide ouders.

Lestienne keerde begin deze maand terug op het trainingsveld en maakt nu net als de van een hamstringblessure herstelde Luciano Narsingh weer deel uit van de twintigkoppige voorselectie van PSV. Trainer Phillip Cocu moet uiteindelijk nog twee spelers van die groep laten afvallen.

Cocu liet tijdens zijn perspraatje verder weten dat Lestienne mogelijk ook volgend seizoen in het shirt van PSV te bewonderen is. 'Ik heb het gevoel dat Lestienne graag nog jaar langer bij PSV wil blijven', aldus de coach over de 23-jarige aanvaller, die wordt gehuurd van Al-Arabi.

Buiten de langdurig uitgeschakelde Jetro Willems (knie) ontbreken ook Jeffrey Bruma (hamstring) en Remko Pasveer (geschorst) voor het thuisduel met de Zwollenaren. Keeper Luuk Koopmans mag zich daardoor opmaken voor zijn debuut in de wedstrijdselectie van de regerend kampioen.

Cocu hoopt op een passend slot van 2015. 'Als wij morgen thuis winnen van Zwolle dan bevestigen we een topjaar 2015. Ik vind dat we dat jaar winnend moeten afsluiten om dat goede gevoel ook te behouden, maar Zwolle is een goede ploeg. Zij spelen heel compact, laten de tegenstander het spel maken en zijn levensgevaarlijk in de counter. Dat vraagt veel scherpte van ons', zegt hij op de clubwebsite.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.