Hendrix verbaast zichzelf: 'Dit is me nog nooit overkomen'

Reacties

Het zag er 89 minuten lang naar uit dat het duel tussen Vitesse en PSV in een doelpuntloos gelijkspel zou eindigen, maar Jorrit Hendrix besloot anders. De middenvelder bezorgde de regerend titelhouder met een schaars doelpuntje van zijn voet de zege met een late goal. 'Dit geeft ons echt vertrouwen voor komende week.'

Hendrix verbaast zichzelf: 'Dit is me nog nooit overkomen'

Met zijn eerste seizoenstreffer - zijn tweede goal ooit op het hoogste niveau in Nederland - bezorgde de twintigjarige middenvelder PSV een Eredivisie-record. De Eindhovenaren kwamen door de late goal in de laatste 43 competitiewedstrijden tot scoren.

De reeks die de regerend landskampioen neerzette gaf Hendrix het nodige vertrouwen. 'Wij weten dat we bijna altijd wel scoren', haakte hij in op het nieuwe record dat de ploeg door zijn treffer neerzette. 'Maar dat ik de matchwinner ben, is me nog nooit overkomen', glunderde Hendrix, bij FOX Sports terugblikkend op zijn goal in de negentigste minuut.

'Dat we zo laat nog tot scoren komen is dat beetje geluk wat je dan aan je zijde hebt', vulde trainer Phillip Cocu aan. 'We kunnen ons in de competitie geen fout meer permitteren en we wilden vertrouwen opdoen voor de komende week', doelde de hoofdcoach op het Champions League-duel met CSKA Moskou in eigen huis, komende dinsdag.

PSV-middenvelder Jorrit Hendrix is Vitesse-verdediger Maikel van der Werff en doelman Eloy Room te snel af en kroont zich tot matchwinner.
PSV-middenvelder Jorrit Hendrix is Vitesse-verdediger Maikel van der Werff en doelman Eloy Room te snel af en kroont zich tot matchwinner.

Voor die cruciale wedstrijd, waarin de Eindhovenaren zich bij een overwinning verzekeren van een plaats bij de laatste zestien in het miljoenenbal, rekent Cocu niet op Maxime Lestienne. De Belg was lange tijd afwezig door trieste familieomstandigheden. 'Hij is erg blij dat hij weer op het trainingsveld staat, maar een speler die vijf weken niet heeft getraind in zo'n wedstrijd laten spelen is niet realistisch.'

Linksback Simon Poulsen is een twijfelgeval. De Deen is nog niet helemaal wedstrijdfit, maar zijn terugkeer in de defensie is wel gewenst, aangezien PSV niet kan beschikken over de geschorste rechtsback Santiago Arias. 'Het wordt puzzelen', erkende Cocu. 'Maar deze overwinning geeft ons wel echt vertrouwen', meende Hendrix. 'We moeten dinsdag voor ons eigen publiek echt vlammen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.