Lescott neemt na vijf jaar afscheid van Man City

Reacties

Alles wijst erop dat Joleon Lescott zijn laatste wedstrijd voor Manchester City heeft gespeeld. De 31-jarige verdediger heeft een aflopend contract bij de kersverse kampioen van Engeland en gaf zondagavond een dankwoord via Twitter.

Lescott neemt na vijf jaar afscheid van Man City

'Ik wil graag iedereen bedanken die op een of andere manier een band heeft met de club. Het is een fantastische periode geweest, zowel voor mijn carrière als voor mij persoonlijk', liet Lescott na afloop van het behalen van de landstitel weten.

Het vertrek van Lescott hing al in de lucht, omdat de Engelse international dit seizoen nauwelijks nog aan spelen toekwam. In totaal speelde hij 24 officiële duels, waarvan het merendeel in 2013 en in doorgaans minder belangrijke bekertoernooien. Dat hij zijn basisplaats kwijt is, zorgde er ook voor dat hij niet bij de WK-selectie van Engeland zit.

Het naderende afscheid van Lescott biedt wellicht mogelijkheden voor Karim Rekik, die nu op huurbasis speelt voor PSV. Met aanvoerder Vincent Kompany, Martín Demichelis en Matija Nastasic heeft City-manager Manuel Pellegrini nog drie centrumverdedigers over. Dedryck Boyata (ex-FC Twente) deed eveneens een paar keer mee, maar ook zijn contract loopt af.

Waar Lescott zijn loopbaan volgend seizoen vervolgt is nog onduidelijk. Gezien zijn transfervrije status zal er ongetwijfeld voldoende belangstelling zijn voor de kopsterke mandekker. Voordat hij in 2009 bij City tekende, speelde hij voor Everton en Wolverhampton Wanderers.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.