Hodgson verkiest beloftes boven routiniers in WK-selectie

Reacties

De Engelse WK-selectie kent naast Wayne Rooney en Steven Gerrard enkele aanstormende beloftes, die de voorkeur hebben gekregen boven ervaren internationals.

Hodgson verkiest beloftes boven routiniers in WK-selectie

Bondscoach Roy Hodgson zet in op jeugd in plaats van ervaring, zo valt op te maken uit de 23 namen die hij bekend maakte als zijn WK-selectie. Naast de voorkeur voor de achttienjarige Luke Shaw boven de 107-voudig international Ashley Cole heeft de bondscoach gekozen voor de twintigjarige Ross Barkley in plaats van Michael Carrick (32).

Cole, die zondag na de jobstijding direct een einde maakte aan zijn interlandcarrière, kan zich vinden in de argumentatie van Hodgson. 'Ik ben het eens dat de Engelse ploeg aan de jeugd is', aldus de 33-jarige linksback van Chelsea.

Ook de selectie van Raheem Sterling is een uiting van de lijn van Hodgson. De negentienjarige middenvelder is een van de afgevaardigden van Liverpool, dat met vijf man de hofleverancier is voor The Three Lions.

Hodgson heeft ook een plaats ingeruimd voor Jack Wilshere (Arsenal) en Phil Jones (Manchester United). Het tweetal miste door blessureleed de laatste wedstrijden van hun clubs, maar is fit bij de start van het WK.

WK-selectie Engeland:
Doel: Joe Hart (Manchester City), Ben Foster (West Bromwich Albion), Fraser Forster (Celtic, Sch)
Verdediging: Leighton Baines (Everton), Gary Cahill (Chelsea), Phil Jagielka (Everton), Glen Johnson (Liverpool), Phil Jones (Manchester United), Luke Shaw (Southampton), Chris Smalling (Manchester United)
Middenveld: Ross Barkley (Everton), Steven Gerrard (Liverpool), Jordan Henderson (Liverpool), Adam Lallana (Southampton), Frank Lampard (Chelsea), James Milner (Manchester City), Alex Oxlade-Chamberlain (Arsenal), Raheem Sterling (Liverpool), Jack Wilshere (Arsenal)
Aanval: Rickie Lambert (Southampton), Wayne Rooney (Manchester United), Daniel Sturridge (Liverpool), Daniel Welbeck (Manchester United)

Standby: John Ruddy (Norwich City), Jon Flanagan (Liverpool), John Stones (Everton), Michael Carrick (Manchester United), Tom Cleverley (Manchester United), Andy Carroll (West Ham United), Jermain Defoe (Toronto FC, Can).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.