Cole stopt als international na telefoontje Hodgson

Reacties

De interlandloopbaan van Ashley Cole is ten einde. De 33-jarige linksback van Chelsea kreeg zondag van de Engelse bondscoach Roy Hodgson te horen dat hij niet wordt opgeroepen voor het WK.

Cole stopt als international na telefoontje Hodgson

'Roy heeft me gebeld', aldus Cole op Twitter. 'Ik snap dat Engeland toe is aan een verjonging. Daarom is het beste als ik stop als international. Ik zal mijn land op het WK aanmoedigen als een echte fan en wens de jongens enorm veel succes.' Naar verwachting roept Hodgson Leighton Baines (Everton) en Luke Shaw (Southampton) op als linksbacks. De Engelse selectie wordt maandag officieel bekendgemaakt.

Cole was jarenlang vaste kracht in het Engelse elftal, maar raakte dit seizoen zowel bij Chelsea als voor het nationale team uit beeld. De 33-jarige linkspoot stond in de competitie slechts vijftien keer in de basis, doordat hij de concurrentiestrijd van César Azpilicueta verloor.

De back speelde 107 interlands voor Engeland, waarvan liefst 106 als basisspeler. Cole debuteerde in 2001 voor The Three Lions, waarmee hij in 2002, 2006 en 2010 op het WK actief was. Opde eindronde van komende zomer speelt Engeland in de groepsfase tegen Costa Rica, Uruguay en Italië.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.