Cole, Puyol en Srna werken hun honderdste interland af

Voor drie internationals vormen de oefeninterlands van woensdag een dag om nooit te vergeten. De Engelsman Ashley Cole, de Spanjaard Carles Puyol en de Kroaat Darijo Srna zijn vanavond toegetreden tot de mondiale club van honderd.

Cole, Puyol en Srna werken hun honderdste interland af

ColeCole is zojuist met Engeland begonnen aan de oefenkraker tegen Brazilië. Dat duel vormt voor de linksback zijn honderdste interland in zijn loopbaan.

De 32-jarige Cole, die in maart 2001 tegen Albanië zijn debuut maakte voor Engeland, is pas de zevende Engelse international die de grens van honderd caps slecht. Peter Shilton (125), David Beckham (115), Bobby Moore (108), Bobby Charlton (106), Billy Wright (105) en Steven Gerrard (nu dus 101) gingen hem voor.

Ondanks zijn niet geringe ervaring is Cole in Engeland niet onbesproken. Hij raakte als getuige betrokken bij het conflict tussen Anton Ferdinand (toen Queens Park Rangers, nu Bursaspor) en John Terry, die hem racistisch bejegend zou hebben. Cole zou volgens de Engelse voetbalbond (FA) twee te veel verschillende verklaringen afgelegd hebben, hetgeen weer tot een boze reactie bij Cole leidde. Voor zijn tweet You bunch of twats (jullie stelletje sukkels) kreeg de linksback van Chelsea liefst een ton boete.

Zelf zegt Cole inderdaad te merken niet altijd even gewaardeerd te worden, ondanks zijn soevereine staat van dienst. 'Ja dat is zo. Maar ik ben er niet om door iedereen aardig of leuk gevonden te worden. Ik ben er om te voetballen en prijzen te winnen. Dat wil ik blijven doen.' PuyolCarles Puyol, hét gezicht van de defensie van Barcelona, begon om 19.00 uur aan zijn honderdste interland. Hij trad in Qatar met Spanje als aanvoerder aan tegen Uruguay. Normaliter draagt doelman Iker Casillas die band.

Ook voor bondscoach Vicente Del Bosque is het duel speciaal. De coach zit voor de 68ste keer op de bank als bondscoach van Spanje. Daarmee evenaart hij het record van Ladislao Kubala die op 18 juni 1980 voor het laatst La Selección onder zijn hoede had.

Puyol trok voor het eerst het shirt van de nationale ploeg aan in duel met Nederland. Op eigen bodem verloor het latere bewierookte team met 1-2 op 15 november 2000. SrnaDe verdediger van Shakhtar Donetsk zette zijn honderdste cap luister bij door tijdens de 4-0 zege op Zuid-Korea een van de treffers voor zijn rekening te nemen. Srna werkte zijn eerste interland af op 20 november 2002 tegen Roemenië (1-0 zege). Inmiddels is hij aanvoerder van de ploeg.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen