Pellegrini laakt defensieve optreden productief Man City

De overwinning op Viktoria Plzen in de Champions League stemde Manuel Pellegrini tevreden, maar de Manchester City-coach eist wel verbetering in defensief opzicht.

Manchester City laat zich de laatste weken op eigen veld van een productieve kant zien. Na de moeizame 4-2 overwinning in de Champions League op Viktoria Plzen staat de teller in de laatste vijf duels in het Ittihad Stadium op 25 treffers.

Sergio Agüero is met zeven doelpunten in die productieve reeks een van de hoofdrolspelers. De wissel van de Argentijn, die woensdag de score opende uit een strafschop, was daarom een bron van zorg. Manager Manuel Pellegrini nam die na afloop weg. 'Sergio wist al vanaf het begin dat hij maar 45 minuten zou spelen', aldus de Chileen, die zijn sterspeler Agüero rust gunde.

Over de scoringsdrift van zijn ploeg heeft Pellegrini allerminst te klagen, maar de defensie baart de manager wel zorgen. 'Als aanvallend ingestelde ploeg is het ook belangrijk goed te verdedigen. En dat deden we slecht.'

De manager wees daarbij niet naar individuen. 'Ik herhaal dat ik daarbij niet praat over Micah Richards en Joleon Lescott, maar over de hele ploeg. We moeten als team weten hoe het beter te doen.'

Het onvoldoende defensieve optreden bood Joe Hart (foto boven) de kans zich te onderscheiden. De Engelse doelman is niet meer de eerste keus van Pellegrini, maar stond in de Champions League wel onder de lat.

'Hij deed het erg goed', zei Pellegrini. 'Ik had niet verwacht dat hij zoveel werk zou krijgen. Viktoria Plzen kreeg meer kansen dan menig tegenstander in de Premier League.' De Tsjechen scoorden twee keer, maar dat was niet genoeg voor een eerste punt.

Pellegrini liet in het midden wat de consequenties zijn van het duel met Viktoria Plzen. 'Vanaf donderdag gaan we ons richten op de volgende wedstrijd, en het beste elftal daarvoor. En dat is inclusief de positie van de keeper.'