Pellegrini vreest Kompany minimaal een maand te missen

Manuel Pellegrini verwacht hij dat minimaal een maand niet kan beschikken over Vincent Kompany. De 27-jarige verdediger viel afgelopen maandag tijdens de opening van het Premier League-seizoen tegen Newcastle United (4-0) uit met een liesblessure.

Pellegrini vreest Kompany minimaal een maand te missen

Pellegri verwacht nog dit weekend uitsluitsel te krijgen van de medische staf, maar vreest het ergste. 'Hoewel ik liever heb dat een arts er het laatste woord over heeft, denk ik dat hij er op zijn minst een maand uitligt', vertelde de Chileense manager van City vrijdag desgevraagd.

Mocht het getrainde oog van de 59-jarige Pellegrini het juist hebben, dan moet City ervoor vrezen dat de Belgische aanvoerder ontbreekt in de stadsderby van 22 september tegen Manchester United. De drie competitieduels met Cardiff City, Hull City en Stoke City komen sowieso te vroeg. Ook voor België is de blessure van Kompany een tegenvaller, aangezien de Rode Duivels in het kader van de WK-kwalificatie op 6 september een bezoek brengen aan Schotland. België gaat in Groep A aan kop met drie punten meer dan Kroatië.

Omdat Matija Nastasic deze week vroeger dan verwacht de training hervatte na een enkelblessure vallen de personele problemen voor Pellegrini mogelijk mee. De Servische verdediger traint weer volledig mee met de City-selectie en zou zaterdag tegen Cardiff kunnen beginnen als defensiepartner van Joleon Lescott.

Of City nog de transfermarkt opgaat om de blessure van Kompany op te vangen, liet Pellegrini in het midden. 'Als we ons op die positie nog versterken, zal dat niet alleen zijn vanwege Kompany's blessure. We hebben een erg sterk team. We zien wel wat er gebeurt.' Real Madrid-verdediger Pepe en de onlangs naar Atlético Madrid getransfereerde Martín Demichelis worden al tijden genoemd als mogelijke City-aanwinsten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen