Leicester in topvorm houdt Koeman af van zesde plaats

Reacties

Leicester City heeft het Southampton van manager Ronald Koeman afgetroefd: 2-0. Voor Koeman is het goed nieuws dat ook concurrent Tottenham Hotspur verloor. Het Stoke City van linksback Erik Pieters won van Tottenham: 3-0.

Leicester in topvorm houdt Koeman af van zesde plaats

Leicester City – Southampton 2-0
Southampton heeft verzuimd om het heft in eigen handen te nemen in de strijd om een ticket voor de Europa League. Bij Leicester City zag het er geen moment naar uit dat de ploeg van manager Ronald Koeman ging winnen. Onder aanvoering van Riyad Mahrez werden de bezoekers geslacht op de tegenaanval.

Mahrez (foto boven) opende al in de zevende minuut de score na apathisch verdedigen van Southampton. In de twintigste minuut ontsnapte de Algerijn opnieuw aan de aandacht van de defensie. Na goed werk van Jamie Vardy passeerde hij Southampton-goalie Paulo Gazzaniga: 2-0. Daarmee was al snel duidelijk dat Leicester zijn zevende zege ging boeken in de laatste acht duels. De gedoemde degradant staat vanwege de onwaarschijnlijke resultaten in de afgelopen weken ineens vijftiende en handhaving is binnen handbereik.

Het seizoen van Leicester - dat dus bezig is aan een geweldige eindsprint - is het spiegelbeeld van de jaargang van Southampton. Waar Ronald Koeman met The Saints uit de startblokken schoot, snakt zijn ploeg inmiddels naar de finish. Het elftal van buitenspeler Eljero Elia, die tegen Leicester zijn stempel niet kon drukken en in de 66ste minuut gewisseld werd, won slechts een van de laatste zes wedstrijden.

Southampton blijft door het verlies zevende staan in de Premier League. Die plek levert alleen een ticket voor de Europa League op als Arsenal de finale van het FA Cup-toernooi wint van Aston Villa. Ook maandag kunnen The Gunners Koeman een goede dienst bewijzen. Als nummer acht Swansea City dan namelijk wint bij Arsenal zou het verschil met Southampton nog maar een punt zijn.

Stoke City – Tottenham Hotspur 3-0
Tottenham Hotspur kreeg bij Stoke City de kans om te profiteren van de misstap van Southampton, maar de nummer zes van de Premier League liet dat na. Charlie Adam kopte Stoke op voorsprong en na een fout van Hugo Lloris besliste Steven N’Zonzi het duel nog voor rust: 2-0. Tottenham-verdediger Vlad Chiricheş kreeg vlak na de hervatting zijn tweede gele kaart en kon vertrekken, waardoor de bezoekers ook nog eens verder moesten met tien man.

Charlie Adam is in vorm. Hij maakte vier doelpunten in zijn laatste zes duels. Ook tegen Tottenham Hotspur was het weer raak.
Charlie Adam is in vorm. Hij maakte vier doelpunten in zijn laatste zes duels. Ook tegen Tottenham Hotspur was het weer raak.

Mame Diouf maakte in de slotfase het feest compleet voor Stoke: 3-0. Dankzij de knappe zege op Tottenham klimt Erik Pieters, die het hele duel speelde als linksback, met zijn elftal naar de negende plaats in de Premier League. Spurs blijft zesde staan, aangezien Southampton dus ook verloor. Koeman heeft nog steeds een punt minder dan de grootste concurrent om de zesde positie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.