Leekens volgt Krol op als bondscoach Tunesië

Reacties

Georges Leekens is de nieuwe bondscoach van Tunesië. De Belg, die sinds zijn vertrek bij Club Brugge zonder werk zat, heeft dat bevestigd in zijn vaderlandse pers.

Leekens volgt Krol op als bondscoach Tunesië

Leekens zal een tweejarig contract tekenen met de nummer 44 van de wereldranglijst en is daar de opvolger van Ruud Krol. De Nederlander greep naast een WK-ticket in de play-offs tegen Kameroen, waarin Tunesië mocht uitkomen omdat Kaapverdië werd uitgesloten na het opstellen van een niet-speelgerechtigde voetballer.

Voor Leekens is een klus als Afrikaans bondscoach niet nieuw. In het verleden was hij ook al eens keuzeheer van Algerije, evenals - in twee ambtstermijnen - zijn eigen land. Leekens heeft ook een hele rits Belgische clubs versleten in zijn trainersloopbaan: Cercle Brugge, Anderlecht, KV Kortrijk, Club Brugge, KV Mechelen, weer Cercle Brugge, Charleroi, Excelsior Moeskroen, Lokeren, weer Excelsior Moeskroen, AA Gent, KV Kortrijk en opnieuw Club Brugge.

In het buitenland was Leekens behalve in Algerije trainer van Trabzonspor (Turkije), Roda JC en Al Hilal (Saudi-Arabië).

Overigens wacht Leekens een uiterst saillant oefenduel op 7 juni. Dan is België in het Koning Boudewijnstadion de opponent. Bij De Rode Duivels is nu Marc Wilmots de technisch eindverantwoordelijke. En hij is weer de opvolger van Leekens bij de Belgen. Wilmots haalde in het verleden al eens uit naar Leekens, onder wie hij assistent was. 'Wat ik heb geleerd van hem? Eingelijk niks...'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.