Krol pakt met CS Sfaxien de Afrikaanse Confederations Cup

Trainer Ruud Krol heeft met CS Sfaxien beslag gelegd op de Afrikaanse Confederations Cup. In de terugwedstrijd bij TP Mazembe bezorgde een late treffer van Fakhreddine Ben Youssef hem de prijs: 3-2 over twee duels.

Krol pakt met CS Sfaxien de Afrikaanse Confederations Cup

Vorige week had het elftal van Krol al een grote stap gezet door de heenwedstrijd tegen TP Mazembe met 2-0 te winnen. In Congo kwam Sfaxien echter toch nog in de problemen. In de 24ste minuut stond de Tunesische club al op een 2-0 achterstand, waarmee de goede uitslag in de heenwedstrijd teniet was gedaan. Een doelpunt van Ben Youssef in de 88ste minuut zorgde ervoor dat Krol alsnog kon juichen: 2-1, waardoor Sfaxien over twee wedstrijden de winnaar was.

Daarmee pakte Sfaxien voor de derde maal in zijn historie de Confederations Cup, die het Afrikaanse equivalent is van de Europa League. Eerder won de club van Krol de prijs in 2007 en 2008. Voor Krol zelf is het een van de grootste triomfen in zijn trainersloopbaan. Eerder veroverde hij het kampioenschap met Orlando Pirates in Zuid-Afrika en Sfaxien in Tunesië.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen