WK-droom valt in duigen voor Krol: 'Moeilijk te accepteren'

Tot zijn grote teleurstelling is Ruud Krol aankomende zomer in Brazilië naast Louis van Gaal niet de tweede Nederlandse trainer op het WK 2014. Na een 0-0 in eigen huis tegen Kameroen was er nog voldoende perspectief voor de vijfde WK-deelname van Tunesië in de historie, maar de oud-international moest toezien hij zijn ploeg amper in het stuk voorkwam.

WK-droom valt in duigen voor Krol: 'Moeilijk te accepteren'

Het vertrouwen in het bereiken van het WK in Brazilië was er vooraf zeker bij Krol, maar dankzij een onnodige tegengoal kon de hele voorbereiding op het allesbeslissende duel met Kameroen al na de openingsfase de prullenbak in. 'De hele week hebben we getraind en getraind, maar we kwamen al na drie minuten op achterstand door een blunder van een van mijn mandekkers, Karim Haggui. Daarna hebben we niet meer gevoetbald', vertelt hij aan Voetbal International.

Na de vroege 1-0 van Pierre Webó liep Kameroen uiteindelijk uit naar een relatief eenvoudige 4-1 overwinning. Krol baalt vooral van de manier waarop zijn ploeg het WK-ticket uit handen gaf. 'Dat is moeilijk te accepteren. We verloren niet alleen door fouten, maar ook door een gebrek aan agressiviteit. Agressiviteit is ook een kwaliteit. Daar heb ik het vooraf uitgebreid over gehad met mijn spelers, maar ik heb het geen moment teruggezien in de wedstrijd.'

Nu Krol er als interim-bondscoach niet in is geslaagd Tunesië naar het WK te leiden, kan hij zich weer volledig richten op zijn baan als trainer van de Tunesische club CS Sfaxien. De WK-finalist van 1974 en 1978 staat met Sfax in de finale van de CAF Confederation Cup (de Afrikaanse tegenhanger van de Europa League), waarin het Congoleze TP Mazembe de tegenstander is. Op 23 november is de wedstrijd in eigen huis, een week later moet Krol voor de return afreizen naar Congo. (Tim Vos)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen