Leekens: 'Simons verder bij Rode Duivels tot WK 2014'

Timmy Simons (34) heeft de intentie uitgesproken tot en met het WK van 2014 voor de Belgische ploeg te blijven voetballen. Dat heeft de voormalige PSV'er deze week laten weten aan bondscoach Georges Leekens. 'We hebben een gesprek gehad over zijn toekomst. Daarin heeft hij me verzekerd dat hij vastbesloten is om tot dat toernooi door te gaan', aldus de oefenmeester.

Leekens: 'Simons verder bij Rode Duivels tot WK 2014'

Onder Leekens is Simons volledig opgebloeid bij De Rode Duivels nadat Dick Advocaat (2009-10) tijdens zijn korte intermezzo als keuzeheer geen beroep op de middenvelder deed. Komende vrijdag zal Simons vanwege een ribblessure ontbreken tijdens het oefenduel met Roemenië. Zijn inzetbaarheid voor de wedstrijd tegen Frankrijk van komende dinsdag is onzeker. 'Je houdt van hem of niet, maar Timmy gaat door', aldus Leekens.

Met 88 caps is de controleur van 1. FC Nürnberg hard op weg Jan Ceulemans (96 interlands) af te lossen als Belgisch recordinternational. Zijn voornemen betekent ook dat de middenvelder zijn carrière hoe dan ook na dit seizoen voorzet. Zijn contract met 1. FC Nürnberg loopt af en lange tijd liet Simons in het midden of hij na 2012 überhaupt zou doorgaan als voetballer. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's