Lazio weet na nieuwe corona-irritatie wéér niet te winnen

Reacties

Zonder enkele kopstukken heeft Lazio zich in Groep F van de Champions League op bezoek bij Zenit Sint-Petersburg naar een mager puntje geknokt. Basisklant Wesley Hoedt zag hoe Felipe Caicedo een remise uit het vuur sleepte voor de door corona-irritatie geteisterde Romeinen.

Lazio weet na nieuwe corona-irritatie wéér niet te winnen
© Pro Shots
Zenit Sint-Petersburg
Zenit Sint-Petersburg
1 - 1
Lazio
Lazio

Lazio kampt deze dagen met coronaperikelen die ze bij Ajax en PSV maar al te goed zullen herkennen. Vorige week moesten de Italianen het in de CL-wedstrijd op bezoek bij Club Brugge namelijk doen zonder een groot aantal spelers, omdat zij volgens de tests van de UEFA positief zouden zijn. Daar was Lazio het totaal niet mee eens, maar ondanks de vraagtekens die de Italianen bij de uitkomsten van die onderzoeken zetten, kon trainer Simone Inzaghi tijdens de 1-1 in België niet beschikken over spelers als Ciro Immobile, Lucas Leiva en keeper Thomas Strakosha.

Afgelopen weekend zat dat drietal vervolgens wel weer in de wedstrijdselectie voor de met 3-4 gewonnen comptitiewedstrijd tegen Torino, invaller Immobile scoorde zelfs nog. De reden dat de drie in eigen land wél in actie mochten komen, is dat de coronaregels van de Serie A minder streng zijn. Het lijkt op de situaties van PSV'ers Eran Zahavi en Jordan Teze (die in eerste instantie Cyprus niet in mochten voor het Europa League-duel met Omonia Nicosia) én die van de Ajax-spelers die dinsdag aanvankelijk niet mochten meedoen tegen FC Midtjylland.

Hectische slotfase
Woensdagavond deed Lazio het weer zonder Immobile, Leiva en Strakosha, tot irritatie van Lazio-directeur Igli Tare. 'Een halfuur na hun positieve UEFA-test, testten die drie via onze eigen methode namelijk direct alweer negatief', zo sprak hij kort voor de aftrap tegenover Italiaanse media. Desondanks kreeg Lazio van de UEFA geen toestemming om het trio alsnog op te nemen in de wedstrijdselectie. Tot overmaat van ramp kwam het geplaagde Lazio (waar ook de Nederlandse middenvelder Djavan Anderson ontbrak) onder het toeziend oog van zo'n twintigduizend toeschouwers voor rust ook nog eens op achterstand.

Artem Dzyuba legde een voorzet met zijn borst klaar voor Daler Kuzyaev, de aanvoerder kreeg de bal direct weer terug en bereikte Aleksandr Erokhin, die met een volley van dichtbij voor de 1-0 zorgde. Dat leek lang ook de eindstand te worden, tot de 82ste minuut. Na een lage voorzet van Francesco Acerbi schoot invaller Felipe Caicedo (tegen Torino afgelopen weekend in de 98ste minuut nog de matchwinner) de 1-1 binnen.

Aan die tussenstand kwam in de hectische slotfase geen verandering meer, mede omdat de extreem late 2-1 van de Russen terecht werd afgekeurd wegens buitenspel. Lazio staat nu op vijf uit drie, voor Zenit betekent dit het eerste punt van dit CL-seizoen. Later op de avond spelen Club Brugge en Borussia Dortmund in dezelfde poule nog tegen elkaar.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

UEFA Champions League

Stand Groepsfase Groep F UEFA Champions League 2020/2021

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Borussia Dortmund
6
4
1
1
12-5
+7
13
2
Lazio
6
2
4
0
11-7
+4
10
3
Club Brugge
6
2
2
2
8-10
-2
8
4
Zenit Sint-Petersburg
6
0
1
5
4-13
-9
1
* Actueel tot en met 27 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.