Late strafschop nekt Hamburger SV en Van der Vaart

Reacties

Werder Bremen heeft Hamburger SV dichter bij de afgrond gebracht (1-0). Ook de nieuwe trainer Bruno Labbadia kon de Bundesliga-Dino (nog) niet tot leven wekken.

Late strafschop nekt Hamburger SV en Van der Vaart

In de 81ste minuut kreeg de hoop op handhaving voor HSV een volgende knauw. Valon Bajrami trok Zlatko Junuzovic naar de grond, waarna scheidsrechter Wolfgang Strak niets anders kon doen dat Werder Bremen een strafschop toe te kennen en de dader met een rode kaart van het veld te sturen.

Franco di Santo ontfermde zich met succes over de buitenkans om deze Nordderby te beslissen in het voordeel van Werder. De treffer van de Argentijn betekende niet alleen dat zijn ploeg als kersverse nummer zeven van de Bundesliga kans houdt op een Europees ticket maar ook dat de vooruitzichten voor HSV als hekkensluiter somber zijn.

Met de nederlaag in Bremen werd ook duidelijk dat de wisseling van de wacht HSV niet het gewenste resultaat heeft opgeleverd. Met Labbadia op de bank als vervanger van de kortstondige tussenpaus Peter Knäbel moest een uitweg worden gevonden.

Hamburger SV toonde in elk geval strijd maar tegelijkertijd was het spel verkrampt. Met Rafael van der Vaart in de basis was het aanvallend opnieuw onmachtig. Inclusief het duel met Werder staat HSV al zeven wedstrijden droog.

De penalty bracht een beslissing in het nadeel van Die Rothosen, die vier punten verwijderd zijn van de veilige vijftiende plaats. Het is dus nog maar de vraag of deze 102de Nordderby volgend jaar een nieuwe editie krijgt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.