Fluitconcerten geselen HSV en gewisselde Van der Vaart

Rafael van der Vaart heeft zijn terugkeer als basiskracht zien uitmonden in een diepe teleurstelling. Mede door toedoen van Bas Dost werd het een treurige avond voor de HSV-aanvoerder.

Na ruim een uur was voor Van der Vaart de wedstrijd tegen VfL Wolfsburg (0-2) ten einde. Ongetwijfeld had hij zich een andere terugkeer in de basis bij HSV voorgesteld. Een fluitconcert begeleidde zijn tocht naar de zijlijn, waar zijn vervanger Nicolai Müller klaarstond.

Veel had de aanvallende middenvelder niet kunnen uitrichten, maar dat gold voor meer spelers bij Hamburger SV. Het begin van de wedstrijd tegen VfL Wolfsburg had nog hoop geboden.

Maar dat positieve gevoel was door eigen toedoen snel verdwenen. Cleber leverde de bal knullig in bij Kevin De Bruyne, die Bas Dost aan het werk zette. De Oranje-international bracht op zijn beurt Josuha Guilavogui in kansrijke positie en zag de Franse middenvelder niet falen; 0-1.

Door onder andere een misser van Dost  - hij kopte in kansrijke positie over – bleef het machteloze HSV meer leed bespaard in de eerste helft. Na rust revancheerde de spits zich door een bijdrage te leveren aan de 0-2 van Daniel Caligiuri, die na een een-twee met Dost in de 73ste minuut de genadeklap uitdeelde. De tweede gele kaart voor Johan Djourou in de slotfase maakte het drama voor HSV compleet.

Door de achtste wedstrijd op rij zonder overwinning en de zege van concurrent SC Paderborn bij FC Augsburg is HSV afgezakt naar de zeventiende plaats. Die klassering betekent aan het einde van de rit directe degradatie. Wolfsburg blijft dankzij het succes in Hamburg tweede, met tien punten achterstand op koploper Bayern München.