HSV-coach Labbadia: 'Ik geef niet alleen schouderklopjes'

Reacties

Bruno Labbadia is vol vertrouwen over het lijfsbehoud van Hamburger SV. De 49-jarige trainer werd vanochtend aangesteld door HSV om de club voor degradatie te behoeden.

HSV-coach Labbadia: 'Ik geef niet alleen schouderklopjes'

'Ik verwacht van het team dat het zich in de komende wedstrijden voor meer dan honderd procent inzet om degradatie te voorkomen', aldus Labbadia tijdens zijn presentatie aan de pers. De oefenmeester denkt dat op zijn eigen manier te gaan doen. 'De spelers zal ik goed duidelijk moeten maken wat ik van ze verlang. Ik zal ze niet alleen maar schouderklopjes geven.'

Dit seizoen begon HSV met Mirko Slomka, die in september plaats moest maken voor Joe Zinnbauer. Die werd op 22 maart ook weer aan de kant geschoven, waarna bekend werd dat technisch directeur Peter Knäbel tot het einde van het seizoen de eindverantwoordelijke zou zijn. Na twee duels (een 4-0 nederlaag bij Bayer Leverkusen en een 2-0 verlies tegen VfL Wolfsburg) heeft de club nu de hulp van Labbadia in geroepen. 

De ploeg van Rafael van der Vaart die al acht wedstrijden op rij niet wist te winnen staat laatste in de Bundesliga. Met vier punten achterstand op Hannover 96, dat op de veilige vijftiende plaats staat, is er in de laatste zes wedstrijden van het seizoen nog van alles mogelijk. 'Ik ben ervan overtuigd dat we een ommekeer kunnen bewerkstelligen. We hebben het helemaal zelf in de hand en kunnen alle tegenstanders die we nog krijgen verslaan.'

Komende zondag zal Labbadia voor het eerst op de bank plaatsnemen bij HSV tijdens het uitduel met Werder Bremen (15.30 uur).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.