Aanstelling Labbadia nieuw hoofdstuk in trainerssoap HSV

Reacties

Bruno Labbadia is de komende vijftien maanden de trainer van de Duitse hekkensluiter Hamburger SV. Het is het volgende hoofdstuk in de trainerssoap die al tijden speelt bij de club van Rafael van der Vaart.

Aanstelling Labbadia nieuw hoofdstuk in trainerssoap HSV

Labbadia was van juli 2009 tot april 2010 ook al trainer in Hamburg, maar moest daar vervolgens het veld ruimen. Via VfB Stuttgart, waar hij in 2013 vertrok, is hij nu weer terug bij HSV. Hij moet de nummer achttien van de Bundesliga alsnog voor degradatie behoeden. Zijn aanstelling is de zoveelste opmerkelijke wending in het verhaal van de trainersstoel bij de werkgever van Van der Vaart.

Dit seizoen begon HSV namelijk met Mirko Slomka, die in september plaats moest maken voor Joe Zinnbauer. Die werd op 22 maart ook weer aan de kant geschoven, waarna bekend werd dat technisch directeur Peter Knäbel tot het einde van het seizoen de eindverantwoordelijke zou zijn. Na twee duels (een 4-0 nederlaag bij Bayer Leverkusen en een 2-0 verlies tegen VfL Wolfsburg) roept de club nu dus alsnog de hulp van Labbadia in. HSV leek voor volgend seizoen overigens in zee te gaan met Thomas Tuchel, maar dat plan is nu van de baan.

Daarmee komt er maar geen einde aan de trainerssoap in de Imtech Arena. Thorsten Fink begon de jaargang 2013/14, waarna Bert van Marwijk het van hem overnam. De Nederlander werd echter óók ontslagen, Slomka slaagde uiteindelijk erin om HSV in de Bundesliga te houden; via een barrage, waarin het Greuther Fürth maar net de baas bleef. Labbadia is derhalve de zesde (!) trainer die HSV in de afgelopen twee seizoenen krijgt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.