HSV zet trainer Zinnbauer aan de kant

Reacties

De thuisnederlaag van Hamburger SV tegen Hertha BSC (0-1) heeft trainer Joe Zinnbauer zijn baan gekost. Technisch directeur Peter Knäbel moet Rafael van der Vaart en co voor degradatie behoeden.

HSV zet trainer Zinnbauer aan de kant

HSV bezet acht wedstrijden voor het einde van de competitie de zestiende plaats, die aan het eind van het seizoen play-offs tegen degradatie zou betekenen. Nummer vijftien SC Freiburg blijft de Hamburgers op doelsaldo voor. De nederlaag tegen Hertha was de spreekwoordelijke druppel voor het bestuur.

Opmerkelijk genoeg is het voor het tweede seizoen op rij dat HSV in één seizoen drie hoofdtrainers verslijt. Thorsten Fink begon de jaargang 2013/14, waarna Bert van Marwijk het overnam. De Nederlander werd echter óók ontslagen, Mirko Slomka slaagde uiteindelijk erin HSV in de Bundesliga te houden; eveneens via een barrage, waarin het Greuther Fürth maar net de baas bleef..

In september 2014 moest ook Slomka vervolgens het veld ruimen, waarna Zinnbauer aan het roer kwam. Zondagavond kwam ook aan zijn tijd in Hamburg een einde, technisch directeur Knäbel neemt tot het eind van het seizoen plaats op de trainersstoel.

Voor Van der Vaart is het ontslag van Zinnbauer niet per se slecht nieuws. De trainer haalde de Nederlandse middenvelder al vaker naar de kant, waarna hij na de 8-0 nederlaag bij Bayern München op 14 februari zelfs op de bank terechtkwam. Afgelopen vrijdag mocht Van der Vaart wél weer in de basis beginnen in wat achteraf het laatste duel van Zinnbauer als hoofdcoach blijkt te zijn geweest.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.