Zinnbauer toont medelijden met slachtoffer Van der Vaart

Reacties

Trainer Joe Zinnbauer heeft bij Hamburger SV de laatste weken maar mondjesmaat speeltijd over voor Rafael van der Vaart, maar daar baalt niet alleen de 32-jarige middenvelder van. Ook de oefenmeester zelf zegt de situatie verre van ideaal te vinden.

Zinnbauer toont medelijden met slachtoffer Van der Vaart

Tijdens de 8-0 nederlaag van HSV tegen Bayern München op 14 februari haalde Zinnbauer na een uurt Van der Vaart al naar de kant. Het bleek een voorbode voor een periode met zeer beperkte speeltijd. Sinds dat duel bleef Van der Vaart tegen Borussia Mönchengladbach negentig minuten op de bank, tegen Eintracht Frankfurt en Borussia Dortmund mocht hij een paar minuten invallen, terwijl hij afgelopen zaterdag tegen 1899 Hoffenheim weer geen speeltijd kreeg.

HSV staat inmiddels slechts twee punten boven de streep, maar Zinnbauer doet in deze moeilijke tijden geen beroep op Van der Vaart. 'Het spijt me voor Rafa, het doet me oprecht pijn', laat Zinnbauer opvallend genoeg optekenen in Hamburger Morgenpost. 'Hij is een slachtoffer van onze situatie. We spelen degradatievoetbal en dat past nu eenmaal niet bij zijn manier van spelen', oordeelt hij.

De krant noemt Van der Vaart der Edel-Reservist, een grote naam die genoegen moet nemen met een reserverol dus. Het contract van de aanvoerder loopt na dit seizoen af, een roemloos einde dreigt. 'Maar Rafael blijft zich zorgen maken om de ploeg', roemt Zinnbauer. 'Hij staat me bij, helpt me enorm. En ik weet zeker dat hij dit seizoen nog een keer van wereldbelang voor ons zal zijn.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.