HSV schrijft 'grote voetballer' Van der Vaart nog niet af

Reacties

De status van Rafael van der Vaart bij Hamburger SV brokkelt verder af. Toch is er nog perspectief voor de Oranje-international in wat zijn laatste maanden met Die Rothosen heten te zijn.

HSV schrijft 'grote voetballer' Van der Vaart nog niet af

Van der Vaart zat afgelopen zondag negentig minuten op de bank tijdens het thuisduel met Borussia Mönchengladbach (1-1). Die bijrol versterkt het beeld van een gedegradeerde aanvoerder die lijdzaam moet toezien hoe zijn status verder afbrokkelt.

'In principe is iedere voetballer die niet speelt teleurgesteld', toont trainer Joe Zinnbauer zich begripvol tijdens het tiende Hamburgse sportgala. 'Wie Rafa kent, weet dat het hem wat doet. Hij heeft ook een reactie getoond en je merkt dat hij weer in de ploeg wil komen. Er komt een nieuwe week aan, en we moeten zien wie dan gaat spelen.'

Directeur Dietmar Beiersdorfer wil Van der Vaart evenmin afschrijven. 'Hij is nog steeds een grote voetballer en hij heeft nu één keer niet gespeeld', aldus de voormalige verdediger. 'Het seizoen is nog lang en we hebben iedere speler nodig.'

Dat biedt de Oranje-international ook perspectief om op passende wijze afscheid te nemen van HSV. Want het heeft er alle schijn van dat Van der Vaart na dit seizoen zijn heil elders gaat zoeken. Volgens Bild heeft hij ook al aanbiedingen gekregen uit Italië, Spanje en de Verenigde Staten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.