Hertha verpest terugkeer Van der Vaart in basis HSV

Rafael van der Vaart heeft zijn terugkeer in de basis bij Hamburger SV zien uitmonden in een teleurstelling. Hertha BSC verliet de Duitse havenstad met een glimlach (0-1).

Joe Zinnbauer nam Van der Vaart in genade aan voor het belangrijke duel met Hertha BSC. Na vier keer een rol van invalkracht mocht de aanvallende middenvelder zich weer vanaf de eerste minuut laten zien.

Maar Van der Vaart kon het vertrouwen van de trainer niet terugbetalen. De aanvoerder probeerde het onder meer met een schot van afstand, maar een kwartier voor het einde zocht hij zonder tastbaar resultaat de dug-out op.

Vanaf die positie moest hij toezien hoe de avond een voor HSV nare wending kreeg. Cleber kreeg in de 81ste minuut een tweede gele kaart. Hertha BSC had slechts drie minuten nodig om te profiteren van de numerieke meerderheid. Sebastian Langkamp was met de rake kopbal de gevierde man bij de Berlijnse gasten.

Hertha BSC, met Roy Beerens in de basis en John Heitinga buiten de wedstrijdselectie, is door de vierde wedstrijd zonder nederlaag geklommen naar de dertiende plaats. De afstand naar de gevreesde zestiende plaats is gegroeid naar zes punten.

Voor HSV liggen de kaarten anders na het zesde duels zonder overwinning. Die Rothosen moeten vrezen dat SC Paderborn de ploeg van Van der Vaart cum suis onder de rode streep brengt.