Duur puntenverlies Schalke, wissel Van der Vaart onderuit

Schalke 04 heeft dure punten verspeeld in de strijd om Champions League-voetbal, terwijl de zorgen van Rafael van der Vaart en Hamburger SV toenemen na de nederlaag bij Hoffenheim.

Doelpuntenmaker Änis Ben-Hatira waant zich een superheld na de openingstreffer.

Hertha BSC - Schalke 04 2-2
Schalke 04 heeft de sensationele zege in Madrid geen goed vervolg gegeven. In de Champions League-return waren de Duitsers met 4-3 te sterk voor Real Madrid, maar kwam de ploeg één treffer te kort om door te stoten. In Berlijn was Schalke 04 heer en meester, maar kwam Hertha BSC na twintig minuten op voorsprong dankzij Anis Ben-Hatira.

Vlak voor de rust stelde Schalke 04 pas orde op zaken. Na een fraaie assist van Klaas-Jan Huntelaar trok Leroy Sané (links op de foto), afgelopen dinsdag ook een van de uitblinkers in Madrid, de stand gelijk: 1-1. Ook in de tweede helft had Schalke het betere van het spel, maar leek de thuisploeg de winst naar zich toe te trekken. Invaller Genki Haraguchi zette Hertha - waar John Heitinga was gepasseerd en Roy Beerens in de basis begon - tien minuten voor tijd op voorsprong: 2-1.

Het slotakkoord was uiteindelijk voor Schalke 04, dat in de laatste minuut een gelijkspel uit het vuur sleepte dankzij Joël Matip: 2-2. Door de remise in Berlijn staat nummer vier Borussia Mönchengladbach twee punten los van achtervolger Schalke 04. Hertha BSC bezet de veertiende plaats in de Bundesliga.

1899 Hoffenheim - Hamburger SV 3-0
De zorgen van Hamburger SV nemen toe na de vijfde opeenvolgende competitiewedstrijd zonder zege. HSV, waar Rafael van der Vaart de hele wedstrijd op de bank zat, moest al na negentien minuten verder met tien man. De Tsjechische doelman Jaroslav Drobný kreeg een rode kaart nadat hij Sven Schipplock had neergehaald, waarna Eugen Polanski vanaf elf meter de score opende.

Diezelfde Polanski bracht na de rust de marge op twee treffers, terwijl Sebastian Rudy in de slotfase de eindstand bepaalde op 3-0. De ploeg van trainer Josef Zinnbauer is na 25 speelronden terug te vinden op de vijftiende plaats. De voorsprong op nummer zestien SC Paderbon bedraagt slechts twee punten.

FC Augsburg - FSV Mainz 05 0-2
Nog altijd zonder de geblesseerde Paul Verhaegh heeft FC Augsburg in eigen huis tegen Mainz 05 dure punten verspeeld. De ploeg van trainer Markus Weinzierl won vorige week nog verrassend van nummer twee VfL Wolfsburg, maar ging onderuit tegen de huidige nummer elf van de Bundesliga. Namens de bezoekers velden Shinji Okazaki en Koo Ja-Cheol het vonnis over Augsburg, dat na 25 speelronden is terug te vinden op plek zeven.