Van der Vaart kan profiteren van volle ziekenboeg HSV

Reacties

Door de personele problemen van Hamburger SV keert Rafael van der Vaart zaterdag tegen 1899 Hoffenheim mogelijk terug in de startelf van die Rothosen. Trainer Joe Zinnbauer weigerde echter al vooruit te lopen op een rentree van Van der Vaart in de basis.

Van der Vaart kan profiteren van volle ziekenboeg HSV

Van der Vaart was dinsdag nog ziek, maar verscheen woensdag wel weer op de training. Dat gold niet voor zijn ploeggenoten Marcell Jansen, Maximilian Beister en Ivo Ilicevic, terwijl het ook uiterst twijfelachtig is of Lewis Holtby – een belangrijke kandidaat voor de nummer 10-positie – en aanvalsleider Pierre-Michel Lasogga fit zullen zijn voor het bezoek aan Hoffenheim.

Omdat bovendien Nicolai Müller geschorst is wegens een vijfde gele kaart, ligt een basisplaats voor Van der Vaart sinds 14 februari (0-8 tegen Bayern München) in het verschiet. 'Dat is een optie', aldus Zinnbauer, die zich niet uit het veld laat slaan door de volle ziekenboeg. 'We hebben deze problemen al weken, het heeft geen zin om daarover nu te gaan zitten jammeren.'

Voor HSV is het zaak om aanstaande zaterdag eindelijk weer eens te winnen. In de laatste vier duels pakte de huidige nummer vijftien van de Bundesliga slechts twee punten. Degradatie is daardoor verre van afgewend. Nummer zestien SC Paderborn heeft maar drie punten minder, waardoor net als als vorig seizoen play-offs om lijfsbehoud dreigen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.