HSV ook onder Knäbel onderuit, Gladbach overtuigt

Bayer Leverkusen heeft Peter Knäbel bij zijn debuut als HSV-trainer een pak slaag gegeven. Ook Borussia Mönchengladbach boekte in de jacht op een Champions League een overtuigende zege.

Bayer Leverkusen – Hamburger SV 4-0
Het debuut van Peter Knäbel op de bank van HSV is uitgelopen op een flinke teleurstelling. De vervanger van Joe Zinnbauer, die moest vertrekken vanwege magere resultaten, zag al in de eerste helft de kansen op een succes uit zicht verdwijnen.

Bayer Leverkusen was beter maar kreeg daarbij de hulp van HSV om dat ook in de score tot uitdrukking te brengen. De 1-0 van Gonzalo Castro na zeven minuten werd ingeleid door een verkeerde ingooi van de bezoekers. Onvoldoende defensieve daadkracht bracht HSV kort voor rust verder in de problemen. Stefan Kiessling profiteerde dankbaar; 2-0.

Rafael van der Vaart bleef de hele wedstrijd op de bank.

Die achterstand was een extra groot probleem voor Hamburger SV, dat de laatste zes duels slechts twee keer scoorde. De improductiviteit kwam ook tot uitdrukking bij Leverkusen. In de eerste helft kreeg de ploeg van Knäbel geen kans, na rust ging het niet veel beter.

Ook in defensief opzicht maakte HSV een slechte indruk. De volgende goals van Kiessling en Castro onderstreepten de andere problemen van Die Rothosen, die door de nederlaag en de successen van concurrenten Hannover 96 (2-2 tegen Eintracht Frankfurt) en SC Freiburg (1-0 winst op 1. FC Köln) in zwaar weer blijven. Leverkusen blijft met het succes in de strijd voor een topdrie-klassering.

1899 Hoffenheim – Borussia Mönchengladbach 1-4
In de strijd om een Champions League-startbewijs heeft Borussia Mönchengladbach in een tijdsbestek van tien minuten zichzelf een goede dienst bewezen. 1899 Hoffenheim nam via Sven Schipplock nog wel een voorsprong, maar Max Kruse gaf met een benutte strafschop in de 26ste minuut (foto) het startsein voor een productieve periode van de bezoekers.

Dankzij goals van Patrick Herrmann en Raffael stond er na 36 minuten een 1-3 stand op het scorebord voor Borussia Mönchengladbach, dat voor de interlandperiode verrast had met een zege bij Bayern München. Vroeg in de tweede helft nam Herrmann als eindpunt van een scherpe counter de laatste hoop bij 1899 Hoffenheim weg.

Borussia Mönchengladbach, dat met Roel Brouwers aan de aftrap kwam, blijft door de ruime zege op de derde plaats in de Bundesliga met een voorsprong van twee punten op de belangrijkste achtervolger Leverkusen.