Lampard blij verrast dat hij Henry heeft geëvenaard

Reacties

Frank Lampard bereikte zaterdag met zijn winnende treffer tegen Leicester City een bijzondere mijlpaal. De 36-jarige middenvelder van Manchester City evenaarde voormalig Arsenal-aanvaller Thierry Henry op de topscorerslijst aller tijden van de Premier League met de 175ste competitiegoal van zijn carrière. Ondertussen belandt de ene na de andere City-speler in de lappenmand.

Lampard blij verrast dat hij Henry heeft geëvenaard

Lampard had weliswaar ruim weliswaar twee keer zoveel wedstrijden (588) nodig als Henry (258) om tot dat aantal te komen, maar dat de topscorer aller tijden van Chelsea als niet-aanvaller nu alleen nog Alan Shearer (260 goals), Andy Cole (187) en Wayne Rooney (178) boven zich moet dulden, mag ronduit indrukwekkend worden genoemd.

'Hier ben ik erg blij mee', reageerde Lampard na afloop. 'Ik dacht dit voor mij onhaalbaar zou zijn. Henry is een van de grootste spelers uit de Premier League-historie. Om nu naast hem te staan is ongelooflijk', aldus het clubicoon van Chelsea, die in tien seizoenen op rij de dubbele cijfers haalde in dienst van The Blues.

Frank Lampard (rechts) heeft zojuist zijn 175ste Premier League-goal gemaakt.
Frank Lampard (rechts) heeft zojuist zijn 175ste Premier League-goal gemaakt.

Pas vorig seizoen scoorde Lampard voor het eerst sinds 2002/03 minder dan tien keer (zes treffers) in competitieverband. Zijn aflopende contract met Chelsea werd niet verlengd, waarop hij via New York City FC op huurbasis terechtkwam in het Etihad Stadium, totdat de Major League Soccer van start gaat. Lampard bewijst bij de concurrent van zijn geliefde club echter nog altijd van waarde te zijn.

Het doelpunt tegen Leicester City was immers alweer zijn vierde competitietreffer van het seizoen. Manager Manuel Pellegrini wil Lampard dan ook graag behouden. 'Zoals ik al eerder heb gezegd is Frank een erg belangrijke speler voor ons. Ik hoop dat het geen probleem is hem hier te houden. Voor het einde van december zullen we een beslissing nemen.'

Ongelukkig
Lampard ving met zijn doelpunt het gebrek aan een spits op. Sergio Agüero en Stevan Jovetic waren al geblesseerd, terwijl in de warming-up Edin Dzeko afhaakte. 'Dat was enorm ongelukkig', vertelde Pellegrini na afloop. 'We zullen moeten zien hoe ernstig het is, maar misschien zitten we wel minimaal een maand zonder onze drie spitsen', aldus de Chileense manager, die ook vreest dat de met een hamstringblessure naar de kant gehaalde Vincent Kompany er de rest van het jaar uitligt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.