Chelsea houdt City op afstand ondanks mijlpaal Lampard

Reacties

Een week na de eerste nederlaag van het seizoen tegen Newcastle United (1-2) heeft Chelsea met bij vlagen schitterend voetbal de koppositie met succes verdedigd tegen Hull City. Manchester City had langszij kunnen komen omdat Frank Lampard de titelhouder langs Leicester City leidde, maar ziet het gat drie punten blijven.

Chelsea houdt City op afstand ondanks mijlpaal Lampard

Chelsea – Hull City 2-0
Chelsea had de laatste weken niet alleen bij Newcastle punten laten liggen, maar ook op bezoek bij Sunderland (0-0). Op Stamford Bridge staat er nog altijd geen maat op de ploeg van José Mourinho. Tegen Hull City, de huidige nummer negentien, boekten The Blues de achtste thuiszege in evenveel Premier League-duels (doelsaldo 20-3).

Diego Costa zou met zijn twaalfde competitietreffer opnieuw belangrijk zijn, maar het was toch vooral Hazard die de show stal. De 23-jarige Belg stond met een schitterende dribbelactie en een prachtige één-twee met Branislav Ivanovic – de Servische verdediger toucheerde de bal subtiel met de hak –  aan de basis van de 2-0 van Diego Costa.

Na zeven minuten had Hazard Chelsea bovendien zelf al op voorsprong gekopt uit een voorzet van Oscar, ook alweer zijn achtste competitiegoal van het seizoen. De zege was toen feitelijk al binnen, zeker nadat Hull een kwartier na rust ook nog met tien man kwam te staan na de rode kaart van Tom Huddlestone. Chelsea blijft daardoor koploper met 39 punten.

Leicester City – Manchester City 0-1
Manchester City had aan een intikker van Frank Lampard genoeg om de uitwedstrijd tegen hekkensluiter Leicester City in drie punten om te zetten. De 36-jarige clubicoon van titelconcurrent Chelsea maakte vijf minuten voor rust op aangeven van Samir Nasri alweer zijn zesde officiële treffer van het seizoen en evenaarde daarmee Thierry Henry (175 goals) op de topscorerslijst aller tijden van de Premier League.

Daarmee camoufleerde Lampard (foto) het gebrek aan schotkracht. City miste met Sergio Agüero en Stevan Jovetic al twee aanvallers door blessureleed en tot overmaat van ramp viel in de warming-up ook Edin Dzeko uit. En bovendien moest ook aanvoerder Vincent Kompany een kwartier voor tijd naar de kant met een hamstringblessure.

Met de achttienjarige José Ángel Pozo in de spits boekte City desondanks alweer de zevende zege op rij. Daardoor was het Chelsea al tot op drie punten genaderd en realiseerde het afgelopen woensdag ook kwalificatie voor de achtste finale van de Champions League.

Sunderland – West Ham United 1-1
West Ham United heeft twee punten verspeeld in de strijd om de bovenste plaatsen in de Premier League. Op bezoek bij laagvlieger Sunderland kwamen The Hammers niet verder dan een gelijkspel, waarmee een zegereeks van drie duels ten einde kwam. Jordi Gómez opende na twintig minuten de score vanaf elf meter, terwijl Stewart Downing tien minuten later alsnog een punt uit het vuur sleepte namens West Ham United. De Londenaren bezetten na zestien speelronden de vierde plaats.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.