Lamela: 'Mijn tijd komt nog, ik ga straks het verschil maken'

Erik Lamela heeft de supporters van Tottenham Hotspur nog niet kunnen overtuigen van zijn kwaliteiten. De flankspeler, die deze zomer voor circa dertig miljoen euro overkwam van AS Roma, hoopt op geduld en verwacht snel zijn draai te vinden in Londen.

Lamela: 'Mijn tijd komt nog, ik ga straks het verschil maken'

'Mijn tijd komt nog, ik ga straks het verschil maken', aldus Lamela in gesprek met de Londen Evening Standard. 'Ik ben hier pas twee maanden en heb meer tijd nodig. Ik voel me goed hier, maar ik moet wennen aan de manier van spelen. Het Engelse voetbal is totaal anders dan het voetbal in Italië.'

'Ik ben er overigens wel van overtuigd dat de manier van spelen bij mij past', legt de Argentijn uit. Lamela speelde tot dusver vier competitiewedstrijden voor Tottenham, waarbij hij iedere keer als invaller het veld in kwam. De buitenspeler hoopt snel op een basisplaats, zeker gezien het WK van volgend jaar zomer.

'Tuurlijk, het is voor mij erg belangrijk om deel van de selectie voor het WK in Brazilië uit te maken ', laat Lamela weten. 'Maar ik ben er van overtuigd dat ik veel ga spelen bij Tottenham. We komen uit in vier verschillende competities, dus er moeten veel wedstrijden gespeeld worden.'

Opvolger Bale
Lamela was afgelopen zomer dé grote aankoop voor de ploeg van manager André Villas-Boas. Bovendien werd hij beschouwd als de opvolger van Gareth Bale, die voor honderd miljoen euro verkaste naar Real Madrid.

Waar Lamela in Londen nog geen potten kon breken, wist Bale ook lange tijd niet te imponeren. Echter, woensdagavond ontpopte de Welshman in Madrileense dienst zich met twee doelpunten en evenveel assists tot een van de smaakmakers tegen Sevilla (7-3 winst).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen