City in verlenging langs Newcastle, Tottenham fortuinlijk

Manchester City is met de schrik vrijgekomen tijdens het uitduel met Newcastle United in de strijd om de League Cup. Hetzelfde gold voor Tottenham Hotspur thuis tegen Hull City.

Newcastle United - Manchester City 0-2 (n.v.)
Drie dagen na de nederlaag op bezoek bij Chelsea maakte Manchester City ook geen goede indruk tijdens de uitwedstrijd tegen Newcastle United, waar Vurnon Anita en Tim Krul een basisplaats hadden. Het grootste gevaar kwam in de eerste helft van de thuisclub, maar doelman Costel Pantilimon - die de bekritiseerde Joe Hart verving - hoefde maar één keer in actie te komen bij een schot van Shola Ameobi. Na rust kwam City beter in de wedstrijd, maar pas in de 78ste minuut zorgde Álvaro Negredo voor het eerste schot op doel.

Na de reguliere speeltijd stond het nog altijd 0-0, waardoor een verlenging de beslissing moest brengen. Daarin deden de spitsen van de bezoekers van zich spreken. Op aangeven van Edin Dzeko schoot Negredo in de negende minuut van de verlenging van dichtbij binnen en zes minuten later besliste Dzeko de wedstrijd door Krul te omspelen na een schitterende pass van James Milner en de bal in het lege doel te schuiven.

Tottenham Hotspur - Hull City 2-2 (8-7 n.s.)
In eigen huis had Tottenham Hotspur veel moeite met Hull City, maar dat dankte de ploeg van manager André Villas-Boas ook voor een groot deel aan zichzelf. Met voormalige Ajacieden Christian Eriksen en Jan Vertonghen alsmede Moussa Dembélé - die in het verleden voor Willem II en AZ speelde - in de basis, kwamen The Spurs na ruim een kwartier op voorsprong via Gylfi Sigurdsson.

Maar in de 53ste minuut kwam Hull op gelijke hoogte, aangezien Tottenham-doelman Brad Friedel een inzet van Curtis Davies in zijn eigen doel werkte. VIa invaller Harry Kane - die de eveneens ingevallen Nacer Chadli - had vervangen kreeg de thuisclub nog wel een kans om de wedstrijd in de reguliere speeltijd te beslissen. Maar zijn inzet raakte de lat. In de verlenging kopte Paul McShane op aangeven van George Boyd de bezoekers opnieuw op voorsprong, maar Kane zorgde er met zijn 2-2 voor dat strafschoppen de beslissing moesten brengen.

Friedel kreeg zodoende de kans zijn fout goed te maken en dat deed hij ook. De eerste strafschop van Hull, genomen door Aaron McLean, was een prooi voor de Amerikaanse doelman. En nadat Erik Lamela een strafschop had gemist namens Tottenham keerde Friedel ook de negende Hull-penalty van Boyd, waardoor de Londense club alsnog won.