AS Roma haalt Ljajic binnen, Lamela vertrekt naar Spurs

AS Roma heeft zich versterkt met de Serviër Adem Ljajic. De 21-jarige aanvaller komt over van Fiorentina en tekent een vijfjarig contract in Rome, waar hij ploeggenoot wordt van de Nederlander Kevin Strootman. Hij is in Stadio Olimpico de opvolger van Erik Lamela, die voor liefst dertig miljoen euro naar Tottenham Hotspur vertrekt.

AS Roma haalt Ljajic binnen, Lamela vertrekt naar Spurs

De Romeinen betaalden naar verluidt elf miljoen euro voor de 26-voudig international. Ljajic genoot zijn opleiding bij Partizan Belgrado en streek in 2010 neer in Firenze. Namens Viola was de aanvaller vijftien keer trefzeker in 78 competitieduels.

Na de komst van aanvallers Giuseppe Rossi en Mario Gomez naar Fiorentina kon Ljajic niet langer rekenen op een basisplaats. In Rome hoopt de talentvolle aanvaller op meer speeltijd.

Fiorentina haalde met de negentienjarige Kroaat Ante Rebic al een opvolger voor Ljajic. De enkelvoudig international komt over van RNK Split. Hij heeft zijn handtekening onder een contract tot medio 2018 gezet.

Lamela
De 21-jarige Lamela, tevens in het bezit van een Spaans paspoort, werd al lange tijd begeerd door onder meer Tottenham Hotspur. Roma heeft de afgeronde deal met Spurs inmiddels bevestigd. De prijs van de Argentijnse aanvaller ligt wel beduidend hoger dan het bedrag dat Roma neerlegde voor Ljajic: dertig miljoen euro. De transfersom van Lamela kan door de nodige bonussen nog met vijf miljoen euro oplopen.

Erik Lamela
Erik Lamela

Lamela maakte het afgelopen seizoen grote indruk bij Roma. Hij scoorde in zijn tweede seizoen vijftien keer in 33 competitiewedstrijden. Voor zijn transfer naar Roma kwam Lamela in eigen land uit voor River Plate.

'Ik ben er trots op voor AS Roma gespeeld te hebben en hoop er ooit terug te keren', zo liet Lamela al weten. 'Mijn dank is groot. De fans van Roma houden altijd een plekje in mijn hart. Ik kijk ernaar uit voor Tottenham te spelen. Ik ben klaar om mezelf te laten zien.'

Nu de transfers van Lamela en Ljajic bekend zijn gemaakt, lijkt het slechts een kwestie van tijd voordat officieel wereldkundig gemaakt zal worden dat Tottenham Hotspur Gareth Bale verkoopt aan Real Madrid.

Spurs is eveneens geinteresseerd in Ajacied Christian Eriksen, die in Amsterdam een contract heeft tot medio 2014.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen