Villas-Boas over Bale-soap: 'Hij zette ons enorm onder druk'

Hoewel André Villas-Boas liever niet had meegewerkt aan een vertrek van Gareth Bale, kon hij op het laatst niet anders dan instemmen met het bod van Real Madrid, dat een recordbedrag van honderd miljoen euro betaalde.

Villas-Boas over Bale-soap: 'Hij zette ons enorm onder druk'

Met Bale in zijn selectie dacht Villas-Boas dit seizoen een serieuze kandidaat te zijn voor de Engelse landstitel. Toch zag de manager van Tottenham Hotspur geen andere uitweg dan Bale te verkopen. 'We werden door de speler zelf onder enorme druk gezet', blikt Villas-Boas in TheTelegraph terug op de transfersoap.

Bale (24) kon de lokroep van Real Madrid niet weerstaan. 'Real Madrid heeft een enorme invloed gehad', vervolgt de manager. 'Op een gegeven moment begonnen we ons af te vragen of het wel verstandig was om hun bod af te wijzen. Je weet namelijk niet of het slim is om een speler die in dergelijke toestand verkeert te behouden.'

Uiteindelijk ging Tottenham overstag en verkocht het Bale aan De Koninklijke, nadat het zelf fors had ingekocht. Paulinho, Nacer Chadli, Roberto Soldado, Etiënne Capoué, Vlad Chiriches, Erik Lamela en Christian Eriksen kwamen allemaal naar White Hart Lane. 'Met het bedrag dat betaald is moeten we natuurlijk heel tevreden zijn', vindt Villas-Boas. 'Uiteindelijk bepaalt een speler zelf of hij ergens wil blijven of vertrekken.'

Over de transfersom die Real voor Bale betaalde is inmiddels de nodige discussie. Engelse media houden het op honderd miljoen euro, terwijl in sommige Spaanse media over een bedrag van 91 miljoen wordt gerept. Real zou dat bedrag aanhouden omdat dan niet Bale maar Cristiano Ronaldo nog steeds de duurste speler aller tijden zou zijn. De Portugees verhuisde in 2009 voor 94 miljoen van Manchester United naar Real Madrid en de Spaanse club zou zijn ego willen paaien door dat destijds gevestigde wereldrecord in stand te houden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen